https://www.high-endrolex.com/10 Медики НУЦЗУ врятували життя трирічного Яши, який випав із вікна четвертого поверху | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

20.09.2012
НУЦЗУ

Медики НУЦЗУ врятували життя трирічного Яши, який випав із вікна четвертого поверху

Пригода сталась опівдні середи, 19 вересня, у гуртожитку, який межує із територією Національного університету цивільного захисту України по вулиці Баварська, 7. Малюк, який залишився вдома без догляду батьків і дорослих, заліз на підвіконня. Вікно було відкрите, на ньому була москітна сітка. Доторкнувшись до неї, сітка відхилилась і дитина упала на землю. Трагічна подія відбувалась буквально на очах лікарів медико-санітарної частини університету МНС.
«Наша медична частина і гуртожиток стоять навпроти, на відстані метрів десяти. Вчора вдень я почула якийсь тріск, почала дивитись по сторонах, піднімаю очі, і вже бачу, як дитина випадає з вікна четвертого поверху. Одна секунда – і малюк вже був на землі. Я заголосила. Всі наші лікарі вибігли. Хлопчисько не подавав ніяких ознак життя», - схвильовано згадує учорашню трагедію медсестра медико-санітарної частини НУЦЗУ Людмила Придвор. Поруч із Яшкою одразу опинились два лікарі і дві медсестри. У малюка не билось серце, дихання – відсутнє, на землі була кров, явних ознак переломів кінцівок лікарі не виявили, візуальних патологічних змін теж не було і прийняли рішення негайної реанімації. «Одночасно викликали «швидку», міліцію і переносили Яшу на спеціальному медобладнанні   до нашої медичної частини. Розпочали серцево-легеневу реанімацію, через дві хвилини хлопчина закричав, почав дихати, - констатує лікар Олег Перешлюга, заступник начальника медико-санітарної частини НУЦЗУ, майор служби цивільного захисту. – Дитина крутила ніжками, ручками. Для страховки медсестри наклали Яші воротник Шанца. «Швидка» приїхала за десять хвилин після виклику. Лікарі мали все необхідне обладнання і ліки. Вже у машині почали робити необхідні медичні заходи. Хлопчика перевезли у лікарню швидкої невідкладної допомоги ім.. Мещанінова. Зараз він знаходиться у відділенні політравми. Наразі міліція з’ясовує всі обставини трагічної події, веде попереднє розслідування.
 
Лариса Кошеварова
Національний університет цивільного захисту України
http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10