https://www.high-endrolex.com/10 Практична підготовка - невід’ємна складова формування спеціаліста хіміка-дозиметриста | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

20.09.2012
НУЦЗУ

Практична підготовка - невід’ємна складова формування спеціаліста хіміка-дозиметриста

Цього року вперше в Національному університеті цивільного захисту курсанти проходили навчальну практику на посаді хіміка-дозиметриста в оперативно-рятувальних підрозділах МНС України.
Уже з перших занять в новому навчальному році курсанти третього курсу, що навчаються за напрямком хімічна технологія, довели необхідність стажуватися в підрозділах МНС. Після першої в історії нашого навчального закладу літньої практики хіміків-технологів курсанти з більшою зацікавленістю почали опановувати нові дисципліни. Як зазначає курсант Володимир Іллюк, під час проходження практики майбутні хіміки відчули складність та багатопрофільність завдань, які вирішують оперативно рятувальні підрозділи МНС. Саме розуміння складності та важливості подальшої діяльності обумовило бажання до більш наполегливого й усвідомленого навчання та визначило проблемні питання, на які слід звернути увагу.

Під час навчальної практики курсанти взяли участь у тактичних навчаннях, які проводили ГТУ МНС в Запорізькій області та ГТУ МНС в АР Крим, де вони показали добру теоретичну підготовку та практичні здібності. Практиканти зазначили, що методи та способи ліквідації надзвичайних ситуацій хімічного та радіаційного характеру, які викладаються в НУЦЗУ, відповідають сучасним методам роботи оперативно-рятувальних підрозділів МНС. В цілому, курсанти висловили задоволення проведеною практикою, що дозволило усвідомлено опановувати нові знання та чекати на наступну можливість показати свої знання та вміння на практиці.

Кафедра спеціальної хімії та хімічної технології, прес-служба НУЦЗУ

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10