https://www.high-endrolex.com/10 День знань у Національному університеті цивільного захисту України | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

01.09.2012
НУЦЗУ

День знань у Національному університеті цивільного захисту України

1 вересня у Національному університеті цивільного захисту України відбулися урочистості з нагоди Дня знань. Цьогоріч велика університетська родина прийняла до себе 166 курсантів-першокурсників та 145 студентів. На святі були присутніми директор Департаменту управління рятувальними силами МНС України Григорій Марченко, ректор університету генерал-лейтенант служби ЦЗ Володимир Садковий, керівництво ГТУ (ТУ) МНС України та ГУ Держтехногенбезпеки України в областях, народний депутат Ірина Бережна, представники МОНмолодьспорту, обласної та міської влади, ветерани, батьки.
Директор Департаменту управління рятувальними силами МНС України Григорій Марченко, вітаючи присутніх із Першовереснем зазначив, що сьогодні завдання усіх працівників органів управління та підрозділів цивільного захисту, яких готують навчальні заклади МНС, – забезпечити належний цивільний захист громадян України, оберігати їх життя, здоров’я та гарантувати безпеку, як вищі соціальні цінності. Він побажав курсантам та студентам витримки та наполегливості в отриманні нових знань.
Ректор Національного університету цивільного захисту України генерал-лейтенант служби ЦЗ Володимир Садковий привітав першокурсників та усіх присутніх із Днем знань. Зокрема, він висловив щиру вдячність усім викладачам університету за високий професіоналізм, бажання зацікавити юних рятівників і створити умови для їх інтелектуального, духовного і фізичного розвитку.
Родзинкою проведення свята стало театралізоване дійство, що розгорнулося на плацу навчального закладу. Першокурсникам навчального закладу було вручено символи Знань – Залікову Книжку, символ мудрості – Сову, Пам’ятку першокурсника та граніт науки. Вітала присутніх Берегиня – хранителька традицій Слобожанського краю, і бажала курсантам та студентам успіхів у навчанні.
Для родини Мацюрак сьогодні особливий день. Старший син заступника начальника ГТУ МНС України в Луганській області полковника служби ЦЗ Костянтина Мацюрака став першокурсником факультету цивільного захисту університету. Батьківською стежкою прямує Богдан, говорить, що не раз доводилось бачити, як працюють пожежні. На власні очі переконався він у небезпеці та складності професії рятувальника. Але від свого наміру не відступив. Хоче стати фахівцем піротехнічної справи. З хвилюючою добротою спостерігають батьківські очі за майбутнім рятувальником. Передасть полковник Мацюрак синові свій багатий службовий досвід, допоможе слушною порадою. Щасливий Богдан: є в кого вчитись і з кого наслідувати приклад.
Святкова лінійка закінчилась урочистим маршем особового складу.
Цього ж дня на площі Свободи відбудеться масштабний танцювальний флеш-моб під час загальноміського святкування посвяти у студенти, де візьмуть участь 300 першокурсників НУЦЗУ. Урочистим маршем площею під Прапором університету пройде святкова колона першокурсників навчального закладу, яку очолить ректор Володимир Садковий.
Традиції примножуються, велика родина рятувальників зміцнюється і росте. Тож, успіхів тобі, першокурснику, у бурхливому вирі університетського життя!

 

Вікторія Коленко, прес-служба НУЦЗУ, фото – Ігоря Котова

 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10