https://www.high-endrolex.com/10 Відомчому виданню НУЦЗУ присвоєно Міжнародний стандартний серійний номер ISSN | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

29.08.2012
НУЦЗУ

Відомчому виданню НУЦЗУ присвоєно Міжнародний стандартний серійний номер ISSN

ISSN (International Standard Serial Number) – Міжнародний стандартний серійний номер. ISSN унікальний номер, що дозволяє ідентифікувати будь-яке періодичне видання незалежно від того, де воно видане, якою мовою чи на якому носії. Складається з 8 цифр. Управління процесом присвоєння ISSN здійснюється з 75-ти Національних центрів. Їх координацію здійснює Міжнародний центр, розташований у Парижі, за підтримки ЮНЕСКО та Уряду Франції.
Цей стандартний серійний номер широко використовується у всьому світі. Він необхідний бібліотекам, передплатним агентствам, дослідникам і вченим, що працюють в області інформації, інформаційним агентствам тощо. Мережа організацій ISSN втілює в життя широкомасштабну програму міжнародного співробітництва. Вона вже охоплює 239 країн і безперервно розширюється.
ISSN є унікальним ідентифікатором будь-якого періодичного видання й обов'язковим елементом їх вихідних відомостей. На основі цифрового ISSN будуються штрих-коди серійних видань.
ISSN дозволяє видавцям, книготорговцям, бібліотекарям, науковцям, визнаним у всьому світі, безперешкодно здійснювати розповсюдження періодики відповідно до попиту, удосконалити пошук і замовлення видань, увесь цикл створення й доведення періодичного видання до споживача.
Національний університет цивільного захисту України, зазначає проректор з наукової роботи навчального закладу полковник служби ЦЗ Володимир Андронов, не відстає від міжнародної практики. Завдяки спільним зусиллям науково-дослідного центру та бібліотеки університету Міжнародний стандартний серійний номер присвоєно друкованій збірці наукових праць «Проблеми пожежної безпеки» (ISSN 2304-6112), а завдяки центру інформаційних технологій університету розроблено інтернет-сторінку (http://nuczu.edu.ua/ukr/science/y_ppb/) та отримано ISSN електронної версії збірки «Проблеми пожежної безпеки» (ISSN 2304-9243).
Присвоєння ISSN друкованому періодичному виданню університету та розробка його англомовної інтернет-сторінки є обов’язковими умовами входу в науковометричну базу даних «Scopus».
Таким чином, зауважує Володимир Андронов, Національний університет цивільного захисту України здійснив перші кроки до індексації в «Scopus», що, безумовно, підвищить загальний рівень провідного вишу як у Національному, так і в Міжнародних рейтингах вищих навчальних закладів.

 


Прес-служба НУЦЗУ

 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10