https://www.high-endrolex.com/10 В НУЦЗУ розпочалась вступна кампанія 2012 року | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

03.07.2012
НУЦЗУ

В НУЦЗУ розпочалась вступна кампанія 2012 року

Національний університет цивільного захисту України зареєстрован в Єдиній державній електронній базі освіти МОН, куди надходять заяви вступників. На сьогодні Інтернет-заяв для вступу в НУЦЗУ надійшло тільки дві. Сервер МОН поки працює не стабільно, але є сподівання, що найближчим часом Інтернет-реєстрацій побільшає. Як повідомив прес-службі університету відповідальний секретар приймальної комісії НУЦЗУ Володимир Казначеєвський, п’ятнадцять заяв надійшло від абітурієнтів упродовж понеділка до приймальної комісії, яка працює по вул. Артема, 55. Серед напрямків навчання обирають цивільний захист, пожежну безпеку, охорону праці і психологію.
Особливістю вступу-2012, найімовірніше, стане більш жорстка конкуренція за місця державного замовлення, порівняно з минулим роком. Адже цього року для участі в основних сесіях зовнішнього незалежного оцінювання в державі  зареєструвалося на 22% абітурієнтів більше, ніж попереднього. По-друге, сертифікати Українського центру оцінювання якості освіти дійсні для участі у конкурсному відборі починаючи з 2008 р., а це означає, що кількість потенційних абітурієнтів є набагато більшою, аніж кількість зареєстрованих на ЗНО-2012. Крім того, є деякі відмінності і у формуванні конкурсного бала вступника 2012 р. Як і в минулому році, він складається із суми балів сертифіката зовнішнього незалежного оцінювання та середнього бала документа (додатка до атестата) про повну загальну середню освіту. Однак мінімальний бал із профільних предметів не може бути менший 140 (124 у минулому році), а з непрофільних – 124. Разом з тим, вищий навчальний заклад може встановлювати свій мінімальний прохідний бал для профільного предмета на кожний напрям підготовки, однак він не може бути нижчий 140. Експерти з питань освіти вважають, що підвищення порогового балу з профільних предметів забезпечить якість абітурієнтського складу. Нагадаємо, що, як і попереднього року, тим абітурієнтам, які досягли визначних успіхів у вивченні профільних предметів (призери IV етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад та III етапу Всеукраїнських конкурсів - захистів науково-дослідницьких робіт учнів - членів Малої академії наук України, нагороджені дипломами I-III ступенів) до конкурсного бала зараховується додаткових 30, 40 чи 50 балів за умови, що вони вступають на напрями, для яких профільним є вступне випробування з предмета, з якого вони є призерами.
 Оприлюднення рейтингових списків вступників до НУЦЗУ відбуватиметься 1, 5 та 8 серпня. Зарахування на місця за державним замовленням закінчується не пізніше 11 серпня, за кошти фізичних та юридичних осіб – не пізніше 25 серпня. Як інформує МОН,   в Україні станом на 9 годину 3 липня 2012 року зареєстровано 12 тис. 350 абітурієнтів, із них – 6 тис. 300 становлять електронні заяви на вступ до ВНЗ.
Треба зазначити, що тринадцятий рік поспіль приймає НУЦЗУ на навчання студентів. Із 1928 до 1999 року в університеті навчались виключно слухачі і курсанти. Із року в рік в державі більшає бажаючих пов’язати життя із професією рятувальника, працювати у галузі цивільного захисту. Цьогоріч майже чотири сотні українських хлопців бажають стати курсантами Національного університету цивільного захисту України. Вже розглянуто 350 особових справ, повідомив проректор по роботі з персоналом НУЦЗУ Вадим Попов. Із квітня особові справи кандидатів на навчання почали надходити до університету із всіх обласних управлінь МНС та Державної інспекції Держтехногенбезпеки України. Їх кількість цього року удвічі перевищує необхідну кількість бюджетних місць. У новому навчальному році до лав МНС і Держтехногенбезпеки після складання присяги примкнуть 174 курсани-першокурсники. Кандидати на навчання приїдуть в університет 24 липня. Впродовж тижня  відбудеться  медичний огляд, психологічне тестування і спеціальний іспит із фізичної підготовки. Вже першого  серпня визначаться всі 166 майбутніх офіцерів МНС і Держтехногенбезпеки, для яких 15 серпня розпочнеться курс молодого бійця в Навчальному центрі НУЦЗУ під Харковом. 
Наша довідка: з 2 липня в Міносвіти починає працювати оперативний штаб під назвою «Вступна кампанія 2012 року». Тут буде організовано постійний прийом громадян та забезпечено оперативне реагування на їх звернення з питань вступної кампанії. Консультаційний телефон штабу з питань вступу у ВНЗ - (044) 486-78-48
 
 
 
 
 
Лариса Кошеварова
Національний університет цивільного захисту України
Фото – Ігор Котов
http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10