https://www.high-endrolex.com/10 НУЦЗУ відвідала регіональна делегація Міжнародного комітету Червоного Хреста | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

30.05.2012
НУЦЗУ

НУЦЗУ відвідала регіональна делегація Міжнародного комітету Червоного Хреста

29 травня Національний університет цивільного захисту України відвідала регіональна делегація Міжнародного комітету Червоного Хреста в Російській Федерації, Білорусії, Молдові та Україні з питань збройної небезпеки. Бенджамін Ларк, начальник відділу Міжнародного комітету Червоного Хреста, Хербі Елмарі, регіональний радник комітету та Колінг Кінг, консультант комітету, мали нагоду зустрітись із ректором навчального закладу генерал-лейтенантом служби ЦЗ Володимиром Садковим та керівництвом факультету цивільного захисту університету та обговорити питання щодо організації підготовки піротехніків МНС України, а також ознайомитись із діяльністю кафедри піротехнічної та спеціальної підготовки.
Слід нагадати, що відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 11.12.1999 р. № 2294 «Про упорядкування робіт з виявлення, знешкодження та знищення вибухонебезпечних предметів» (із змінами) та за рішенням МНС України в Національному університеті цивільного захисту України з вересня 2008 року запроваджено підготовку фахівців за державним замовленням у відповідності до потреби територіальних підрозділів МНС України за спеціалізацією «Інженерне забезпечення саперних, піротехнічних та вибухових робіт» у межах спеціальності «Цивільний захист». На сьогодні уперше в освітянській практиці нашої держави 9 майбутніх піротехніків захистили свої бакалаврські роботи.
У ході зустрічі було наголошено на плідному обміні досвідом у підготовці спеціалістів піротехнічної справи та можливості виходу України на міжнародну арену з даного питання.

Вікторія Коленко, прес-служба НУЦЗУ, фото – Ігоря Котова

 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10