https://www.high-endrolex.com/10 У світі любові до мудрості | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

29.05.2012
НУЦЗУ

У світі любові до мудрості

З 14 до 25 травня у Вищій школі філософії при Інституті філософії ім. Г.С. Сковороди НАН України відбувалися заняття на курсах підвищення кваліфікації. У них взяли участь викладачі філософських дисциплін ВНЗ різних міст України – Харкова, Донецька, Сум, Керчі, Тернополя. Серед слухачів курсів був і доцент кафедри соціальних і гуманітарних дисциплін Національного університету цивільного захисту України Сергій Каріков. Разом з іншими слухачами Сергій Анатолійович активно працював на заняттях з філософії культури, філософії науки, соціальної філософії, історії зарубіжної філософії, історії філософії України, філософських проблем природознавства, етики, релігієзнавства, філософської антропології, політичної філософії. Їх проводили найбільш досвідчені фахівці, знані в Україні та за її межами дослідники проблем філософії – доктори філософських наук, професори: директор Інституту філософії, академік НАНУ М.В. Попович, ректор Вищої школи філософії В.П. Загороднюк, Є.К. Бистрицький, А.М. Єрмоленко, В.В. Лях, С.Л. Йосипенко, Т.В. Гардашук, В.А. Малахов, В.В. Шевченко, Н.В. Хамітов, О.В. Білий.
На заняттях у Вищій школі філософії відбувалося активне обговорення актуальних проблем філософії, сучасного стану розвитку філософської думки. Крім того, у вільний час слухачі мали змогу здійснити екскурсії Києвом, ознайомитися з його мальовничою природою та історико-культурною спадщиною. Після завершення занять відбулася атестація, яку С.А. Каріков склав з оцінкою «відмінно», отримавши, разом з іншими слухачами, свідоцтво про підвищення кваліфікації державного зразку. Під час підбиття підсумків навчання Сергій Анатолійович висловив глибоку вдячність як працівникам Інституту філософії, які виявили всебічну підтримку, незмінно доброзичливе ставлення до слухачів під час занять та консультацій, так і керівникам НУЦЗУ, соціально-психологічного факультету, кафедри СіГД, які подбали про можливість організації й забезпечення відрядження для навчання у Вищій школі філософії. «Любов до мудрості – переклад давньогрецького слова «філософія». Саме ця мудрість, яку відчули всі учасники курсів Вищої школи філософії протягом навчання, є одвічним та безцінним надбанням людства» – зазначив Сергій Анатолійович.

Вікторія Коленко, прес-служба НУЦЗУ, фото – Сергія Карікова
 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10