https://www.high-endrolex.com/10 Співдружність заради порятунку | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

25.05.2012
НУЦЗУ

Співдружність заради порятунку

Саме під такою назвою у Харкові на навчально-тренувальному полігоні Національного університету цивільного захисту України в с. Фігуровка Чугуївського району пройшла надзвичайна акція, учасниками якої стали симфонічний оркестр Харківської обласної філармонії та рятувальники навчального закладу.
Серед розлогих сосен та рятувальних наметів, безпосередньо у лісі, де на сьогодні проходять табірні збори для першокурсників, відбувся концерт популярної класичної музики. «Надзвичайна акція, - говорить Директор-головний диригент Харківської філармонії, заслужений діяч мистецтв України Юрій Янко,- покликана донести прекрасне, чаруюче, піднесене у душі людей в погонах. Те, що музиканти у смокінгах грають прямісінько у лісі - тільки надихає їх на більшу віддачу та творчість. До речі, нам не звикати - оркестр Харківської філармонії виступав на станції метро "Університет", на Південному вокзалі, в терміналі харківського аеропорту і в цеху заводу "Турбоатом".
Із непідробною цікавістю слухали рятувальники музикальні твори Баха, Бетховена, Штрауса, а також популярні хіти з кінофільмів. Живий звук, безпосередній контакт із слухачем дозволив присутнім зануритись у прекрасний світ класичної музики.
«Рятувальники гарантують безпеку, рятують життя і здоров’я людей, - говорить організатор акції проректор по роботі з персоналом університету полковник служби ЦЗ Вадим Попов, - а класична музика лікує, рятує й насичує їх духовний, потаємний світ, дбає про моральне здоров’я, залучає до прекрасного. А врешті-решт, ми виконуємо одну благородну місію – заради порятунку людини. Така акція на тренувальному полігоні в історії навчального закладу відбулася уперше. Тож, у перспективі - спільні плани на майбутнє».
На зустріч із прекрасним прийшли не тільки рятувальники, а й школярі та мешканці всієї Чугуївщини.

Вікторія Коленко, прес-служба НУЦЗУ, фото – Ігоря Котова
 






 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10