https://www.high-endrolex.com/10 Викладання дисципліни «Пожежна тактика» - у новому спеціалізованому навчальному класі | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

22.05.2012
НУЦЗУ

Викладання дисципліни «Пожежна тактика» - у новому спеціалізованому навчальному класі

Спеціалізований навчальний клас пожежної тактики впроваджений кафедрою пожежної тактики та аварійно-рятувальних робіт Національного університету цивільного захисту України. Аудиторія призначена для навчання курсантів, студентів та слухачів за спеціальністю «Пожежна безпека». Пожежегасіння на різноманітних об’єктах, зазначає начальник кафедри підполковник служби ЦЗ Андрій Лісняк, а саме: проведення розвідки, визначення вирішального напрямку, організація гасіння пожеж, рятувальні роботи – такі основні напрями функціонування спеціалізованого класу.
Стенди, якими обладнана аудиторія, дають змогу відпрацьовувати дії першого керівника гасіння пожежі під час гасіння пожежі у дитячих, навчальних та лікувальних закладах, на транспорті, у висотних будинках, на об’єктах текстильної промисловості, у музеях, виставкових залах, бібліотеках. Аудиторія також має 5 навчальних макетів. Перший передбачає відпрацювання дій керівника гасіння пожежі при загоранні в театрально – видовищних установах, а саме: на сцені та в глядацькій залі. Другий експонат дає змогу вивчати та відпрацьовувати дії керівника гасіння пожежі на об’єктах з виділенням великої кількості пилу. Третій служить для вивчення оперативно–тактичної характеристики та організації гасіння пожежі на елеваторах, комбікормових заводах, хлібоприймальних пунктах. На макеті можна відпрацьовувати декілька аварійних ситуацій з гасіння пожежі, а саме: на транспортері, на норії, в надсилосному просторі та в самих силосах. Четвертий макет є основою для відпрацювання дій та управлінських рішень керівника гасіння пожежі при ліквідації пожеж та загорань на об’єктах текстильної промисловості. Останній, п’ятий експонат, - це будівля підвищеної поверховості. В переважній більшості він служить для підготовки керівника гасіння пожежі до організації масового рятування людей з вищих поверхів, проведення розвідки, подачі вогнегасних засобів на велику висоту.
Слід зазначити, що відтепер в аудиторії можна проводити заняття у формі ділової гри, коли постійно змінюється обстановка на пожежі, призначати керівника гасіння пожежі та після його дій розбирати зауваження разом з групою.

Вікторія Коленко, прес-служба НУЦЗУ, фото – Ігоря Котова, відео – Дмитра Михалечка
 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10