https://www.high-endrolex.com/10 Харків: на навчально-тренувальному полігоні справжню школу життя проходять майбутні рятувальники | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

21.05.2012
НУЦЗУ

Харків: на навчально-тренувальному полігоні справжню школу життя проходять майбутні рятувальники

19 травня на базі навчально-тренувального полігону Національного університету цивільного захисту України, що у селі Фігурівка, розпочався табірний збір для курсантів-першокурсників. Вітаючи присутніх, ректор навчального закладу генерал-лейтенант служби ЦЗ Володимир Садковий, побажав майбутнім рятувальникам успіхів у здобутті знань і практичних навичок. У таборі створено всі умови для комфортного навчання та дозвілля. Сьогодні 190 першокурсників проходять тут справжню школу життя для майбутніх рятувальників: 86 курсантів факультету пожежної безпеки, 82 - факультету оперативно-рятувальних сил, 4 курсантів соціально-психологічного факультету та 18 факультету цивільного захисту. На них чекають випробування не тільки фізичні: легкоатлетичні кроси, навчальні переходи, чергування у навчальній пожежно-рятувальній частині, відпрацювання навичок рятування людей на воді, гасіння пожеж, ліквідації наслідків будь-яких надзвичайних ситуацій техногенного чи природного характеру, а й моральні. За словами начальника табірного збору, проректора по службі університету полковника служби ЦЗ Олега Семківа, саме в таких умовах розкривається справжня товариська підтримка, формується курсантське братство.
На відкритті табірного збору було продемонстровано комбіновану спортивну естафету з елементами фізичної підготовки та фрагментами занять з навчальних дисциплін. Вона включала подолання водної перешкоди, біг пересічною місцевістю, плавання, плавання в одязі, рятування потерпілого на воді, підйом-переворот на перекладині, гирьовий спорт, розмінування та знешкодження знайдених боєприпасів, аварійно-рятувальні роботи, пожежний розрахунок з триколінною драбиною, надягання ОЗК, самогасіння, жонглювання футбольним м’ячем, надання першої медичної допомоги в умовах небезпечної зони, перетягування канату, стометрову смугу перешкод, гасіння умовної пожежі, саморятування з 4-го поверху учбової башти тощо.
Традиційним став спортивний захід з перетягування канату між першокурсниками та офіцерами. Як завжди, перемогли молоді, енергійні, відчайдушні.
«Тут ми проходимо справжні випробування, – говорить першокурсник факультету оперативно-рятувальних сил Сергій Мамчур. – Для нас, майбутніх рятувальників, такі навчання вкрай необхідні. Це наш обов’язок – правильно спрогнозувати поведінку людини у тій чи іншій надзвичайній ситуації, правильно зробити бойовий розрахунок, своєчасно ліквідувати наслідки пожежі, а також зберегти життя постраждалого та своє. У таборі ми й маємо змогу це відпрацювати».
Беззаперчно, після проходження справжньої школи майбутні рятувальники стануть фізично та морально загартованішими.



Вікторія Коленко, прес-служба НУЦЗУ, фото – Ігоря Котова
 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10