https://www.high-endrolex.com/10 Відтепер в НУЦЗУ первинна підготовка рятувальника відбуватиметься у спеціалізованому навчальному класі | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

18.05.2012
НУЦЗУ

Відтепер в НУЦЗУ первинна підготовка рятувальника відбуватиметься у спеціалізованому навчальному класі

Щойно відкритий на кафедрі організації та технічного забезпечення аварійно-рятувальних робіт Національного університету цивільного захисту України Спеціалізований навчальний клас первинної підготовки рятувальника призначений для практичного навчання курсантів, студентів та молодшого командного складу підрозділів МНС за спеціальністю «Цивільний захист».
У спеціалізованому класі обладнано сім етапів навчання. Перший - «Похила переправа» - передбачає відпрацювання дій з влаштування переправи, пересування похилою переправою за допомогою спецзасобів, підйому по вертикально закріпленим рятувальним мотузкам за допомогою спеціальних засобів, евакуації постраждалих похилою переправою. На другому етапі «Закріплення рятувальної мотузки за конструкцію» - відпрацьовується закріплення рятувальної мотузки за вертикальні та горизонтальні елементи конструкції спеціальними пожежними вузлами, нав’язування спеціальних альпіністських вузлів, а також є можливість складання нормативів з в’язання пожежних вузлів. Третій етап - «Вертикальний підйом та спуск по рятувальній мотузці, робота у безопоровому просторі» - передбачає підйом по вертикально закріпленим рятувальним мотузкам за допомогою спеціальних засобів, закріплення на висоті у безопоровому просторі, «перехід» на спусковий пристрій, спуск по вертикально закріпленій мотузці або по круто-похилій переправі та в зворотному напрямку. Четвертий етап має місце для проведення розминки та спецвправ перед початком практичного заняття. На п’ятому етапі - «Підготовка до транспортування постраждалих та надання першої медичної допомоги постраждалому» - відпрацьовуються укладання постраждалих на ноші, обв’язка постраждалих на ношах, в’язання рятувальної петлі на постраждалому, підготовка до транспортування постраждалого за допомогою переправи та спецзасобів, а також надання першої медичної допомоги постраждалому, накладання фіксуючих шин на кінцівки та шию потерпілого, способи та правила транспортування потерпілого до місця надання медичної допомоги, штучне дихання та непрямий масаж серця. Шостий етап - «Горизонтальна переправа» передбачає відпрацювання питань щодо влаштування переправи, пересування переправою за допомогою спецзасобів, евакуації постраждалих переправою на ношах. Останнє сьоме робоче місце – місце викладача під час доведення теоретичної частини матеріалу заняття та інструктажу особового складу перед початком проведення заняття та виконання вправ.

Вікторія Коленко, прес-служба НУЦЗУ, фото – Ігоря Котова, відео – Дмитра Михалечка






 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10