https://www.high-endrolex.com/10 Представники НУЦЗУ взяли участь у тактико-спеціальних навчаннях до Євро 2012 | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

17.05.2012
НУЦЗУ

Представники НУЦЗУ взяли участь у тактико-спеціальних навчаннях до Євро 2012

16 травня на стадіоні «Металіст» відбулися великомасштабні навчання до Євро 2012. Курсанти та науково-педагогічні працівники Національного університету цивільного захисту України, рятувальники підрозділів Харківського гарнізону, правоохоронці, внутрішні війська, служба безпеки, спецпідрозділи навчались відповідно до вимог розпорядження Кабінету Міністрів України від 27.02.12 № 119-р «Про затвердження плану заходів з реалізації Інтегрованої концепції забезпечення безпеки і правопорядку під час підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу», а також вказівок Міністерства надзвичайних ситуацій. Керував тактичними навчаннями перший заступник губернатора Харківської області Валентин Дулуб, коментував хід подій доцент кафедри пожежної тактики та аварійно-рятувальних робіт НУЦЗУ Вадим Аветісян. На заході був присутнім ректор навчального закладу генерал-лейтенант служби ЦЗ Володимир Садковий.

За легендою навчань, під час офіційного матчу групи «В» між збірними Голландії та Данії у підтрибунному приміщенні в районі 24 сектора сталася пожежа. Штабом безпеки стадіону приймається рішення про часткову евакуацію вболівальників, а також виклик підрозділів МНС для гасіння пожежі та ліквідації наслідків надзвичайної ситуації.
У ході ліквідації пожежі, з’являється інформація, що під завалами можуть бути люди. На пошук постраждалих направляється кінологічна група, яка виявляє постраждалих, що не в змозі самостійно залишити небезпечну зону, їх евакуюють за допомогою автодрабини.

На місці події створено мобільний пункт психологічної допомоги, до складу якого входять: психологи ГТУ МНС та Національного університету цивільного захисту України, де вболівальники можуть отримати необхідну психологічну допомогу.
Представники науково-дослідної лабораторії екстремальної та кризової психології навчального закладу, старші наукові співробітники Ігор Поляков та Діана Тітаренко, а також 10 курсантів соціально-психологічного факультету працювали із постраждалими. Слід зазначити, що 240 представників НУЦЗУ стали учасниками тактико-спеціальних навчань.

У ході проведення рятувальних робіт на трибуні, в районі 25 сектора, виявлено невідому хімічну речовину, яка стала причиною отруєння кількох вболівальників. На місце події прибувають спеціальні підрозділи МНС для ідентифікації речовини та її обеззараження. Люди, що отруїлися речовиною, після евакуації проходять санітарну обробку з подальшим направленням до медичного закладу. Для виконання робіт з утилізації небезпечної речовини залучаються спеціалісти аварійно-рятувального загону спеціального призначення та учбового центру МНС, які мають спеціальні прилади для виявлення речовини та пересувну лабораторію для її ідентифікації.
Майже 200 курсантів НУЦЗУ мали нагоду набути практичних навичок при відпрацюванні ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, своєчасно реагувати на події та приймати рішення при взаємодії із підрозділами силових структур.

Після завершенні рятувальних робіт проводиться перевірка місця надзвичайної ситуації та починає свою роботу спеціальна комісія з розслідування.

Артем Баландін, факультет пожежної безпеки, прес-служба НУЦЗУ, фото – майора служби ЦЗ Романа Полстянкіна

 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10