https://www.high-endrolex.com/10 Оновлюється, удосконалюється і розвивається аудиторний фонд НУЦЗУ | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

15.05.2012
НУЦЗУ

Оновлюється, удосконалюється і розвивається аудиторний фонд НУЦЗУ

З метою удосконалення навчально-матеріальної бази Національного університету цивільного захисту України із лютого поточного року в університеті оголошено про проведення огляд-конкурсу аудиторного фонду в університеті у 2011-2012 навчальному році. Всі  факультети, кафедри та підрозділи наводили шик, блиск та красу. Я все заради якісного і сучасного, з використанням новітніх освітянський технологій, навчального процесу. Університет отримав, згідно номінацій конкурсу, унікальні класи, аудиторії зі цільовим призначенням, навчальні лабораторії, лекційні зали, спеціальні класи, і навіть верхолазний манеж. Створена  спеціальна конкурсна комісія, в якій головує перший проректор з навчальної та методичної роботи полковник служби цивільного захисту Олег Назаров.
Головне, для чого проводився огляд-конкурс аудиторного фонду, це -  удосконалення навчально-лабораторної бази, обміну досвідом щодо удосконалення форм, методів та засобів реалізації навчально-виховного процесу підготовки фахівців усіх освітньо-кваліфікаційних рівнів в Національному університеті цивільного захисту України.
Комісія, до складу якої увійшли начальник науково-методичного центру навчальних закладів МНС України полковник служби цивільного захисту  Юрій Уваров,  перший проректор університету полковник служби цивільного захисту  Володимир Коврегін,
проректор університету з наукової роботи полковник служби цивільного захисту Володимир  Андронов,  проректор університету по роботі з персоналом полковник служби цивільного захисту Вадим Попов,  начальник навчально-методичного відділу полковник служби цивільного захисту Андрій Морозов,  старший викладач-методист навчально-методичного відділу підполковник служби цивільного захисту Лілія Зимогляд.
Діяльність аудиторій оцінювала  за декількома критеріями. А саме: станом обладнання у відповідності до сучасних вимог науки та техніки, використання новітніх технологій та матеріалів, наочності  при використанні та демонструванні, наявності  інструкції або документації щодо використанні в роботі та принципу дії; а також наявності технічних засобів навчання та ефективність їх використання. Комісія придивлялась і до зовнішнього  вигляду. Тобто рахувала кількість робочих місць для проведення лабораторних та практичних занять, вдивлялась на стан підлоги, стін, освітлення, стан меблів та дизайн, враховувала забезпечення вимірювальними приладами, лабораторними стендами, приладдям та інструментами. Серед представлених на конкурс аудиторій комісія  визначить  найкращі за вищезазначеними номінаціями та визначає переможців конкурсу (перше, друге та третє місця). Підсумки конкурсу  будуть оголошені  наказом ректора університету, у якому визначаються заходи щодо заохочення переможців згідно з Положенням конкурсу та нормативно-правовими актами МНС України.
Старанно попрацювала у огляді-конкурсі кафедра пожежної профілактики в населених пунктах. за номінацією «Навчальна аудиторія за цільовим призначенням».  Університет і вихованці вже  отримали нову навчальну аудиторію «Спеціальне водопостачання».
Аудиторія «Спеціальне водопостачання» містить 30 робочих місць для проведення наступних видів занять:  лекції з дисциплін «Безпечна експлуатація інженерних систем і споруд», «Водопостачання та водовідведення»;  семінарські, практичні та лабораторні заняття з дисциплін «Спеціальне водопостачання», «Інженерні мережі та комунікації», «Безпечна експлуатація інженерних систем і споруд», «Водопостачання та водовідведення». Аудиторія забезпечена вимірювальними приладами (ствол-водомір, трубка Піто, пристрій «СВ»), лабораторними стендами («Дослідження умов використання пожежних кран-комплектів в висотних будівлях», «Визначення водовіддачі протипожежного водопроводу»). Обладнання аудиторії відповідає сучасним вимогам науки та техніки (інтерактивна дошка, мультимедійний проектор, ноутбук, можливість встановлення мобільного комп’ютерного класу для проведення лабораторних занять з використанням комп’ютерної техніки), які дозволяють використання новітніх технологій та матеріалів, а саме роботу з симуляторами «Водовіддача зовнішніх водопровідних мереж», «Водовіддача внутрішнього протипожежного водопроводу», роботу з програмними комплексами «Розрахунок внутрішнього протипожежного водопроводу» та «Дослідження впливу характеристик внутрішнього протипожежного водопроводу на його фактичну водовіддачу», використання відеолекцій та відеофільмів за окремими темами дисциплін, можливість використання ресурсів електронної бібліотеки НУЦЗУ та приєднання до ресурсів Інтернету.
Працівники кафедри дякують  всім, хто створив  нову сучасну навчальну аудиторію.
 
 
 
Лариса Кошеварова, сектор взаємодії з громадськістю та ЗМІ.
Кафедра пожежної профілактики в населених пунктах.
http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10