https://www.high-endrolex.com/10 Фахівці НУЦЗУ – дітям | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

15.05.2012
НУЦЗУ

Фахівці НУЦЗУ – дітям

15 травня у дошкільному навчальному закладі № 418 фахівці Національного університету цивільного захисту України провели заняття з безпеки життєдіяльності. У рамках соціальної акції «Вчимося берегти своє життя» дітлахи та вихователі дошкільного навчального закладу Дзержинського району міста Харкова вчились правильно поводити себе у складних надзвичайних ситуаціях. За задумом, у дитячому садочку відбулося декілька надзвичайних ситуацій. Під час першої - в одному із приміщень сталася умовна пожежа, внаслідок якої було евакуйовано постраждалих. Друга ситуація була пов’язана із землетрусом, під час якого маленьким рятувальникам довелось діставати з-під завалів – іграшкових кубиків – та рятувати казкових героїв. Саме під час цієї ситуації дітлахам також довелось виявити незнайомий предмет. Ним виявився учбовий макет військової гранати. Начальник кафедри піротехнічної та спеціальної підготовки полковник служби ЦЗ Віталій Барбашин розказав малечі та вихователям про небезпечні ігри із піротехнічними засобами та вибухонебезпечними предметами. Третя ситуація визначила правильність дій колективу та вихованців дитячого садочка при сигналі «Увага! Всім!». Під час четвертої ситуації дітки долали спортивну естафету з перешкодами. Управління діями маленьких «рятувальників» здійснювалось безпосередньо під керівництвом генерала МНС. За його листом-настановою і картою, що з умовного гелікоптера було скинуто на територію дитсадочка, та допомогою фахівців НУЦЗУ відбулися «надзвичайні» заняття. Цікаві та пізнавальні конкурси-вікторини для дітлахів провели п’ятикурсники факультету пожежної безпеки НУЦЗУ Станіслав Дорожко та Юлія Аверіна. «Щоби викликати рятувальників, - говорить маленька Світланка Бєлова, - потрібно набрати «101», сказати своє ім’я і де я живу». Найактивніші, найспритніші та найсміливіші учасники соціальної акції «Вчимося берегти своє життя» отримали нагрудні значки «Відважний рятувальник».
«У нас такий серйозний захід, - говорить завідувач дитсадка Ольга Фоменко, - проводиться уперше. Звичайно, коли розповідають про надзвичайні ситуації та ліквідації їх наслідків вихователі – це одне. А коли доводять це на практиці спеціалісти – зовсім інше. Один раз побачене надовго залишиться у пам’яті наших малюків. А особливо – пожежне авто та макети вибухонебезпечних предметів».
Протягом заходу рятувальники також розширили та поглибили знання дітлахів з основ безпеки життєдіяльності, пропагували здоровий спосіб життя, доводили«ази» безпечної поведінки під час літнього відпочинку.


Вікторія Коленко, прес-служба НУЦЗУ, фото – Ігоря Котова
 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10