https://www.high-endrolex.com/10 НУЦЗУ - на передовій у підготовці фахівців з пожежної безпеки для іноземних країн | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

26.04.2012
НУЦЗУ

НУЦЗУ - на передовій у підготовці фахівців з пожежної безпеки для іноземних країн

Сьогодні в Національному університеті цивільного захисту України навчаються близько 300 представників Азербайджанської Республіки, Таджикистану, Туркменістану, Російської Федерації, більшу частину яких складають співробітники МНС Азербайджану та Головного управління пожежної охорони МВС Таджикистану.
2 червня поточного року вперше за роки незалежності нашої держави отримають дипломи про вищу освіту 17 курсантів – співробітників МНС Азербайджанської Республіки, які наразі проходять переддипломну практику у підрозділах міністерства. Як зазначив помічник ректора з питань міжнародного співробітництва майор служби ЦЗ Денис Лєбєдєв, якщо випуск іноземців-слухачів заочної форми навчання, що пройде в урочистій обстановці 28 квітня, став вже традиційним і цього року дипломи отримають 20 випускників, з яких - 19 громадян Азербайджанської Республіки та одна громадянка Російської Федерації, то подію, що відбудеться 2-го червня можна без перебільшення назвати історичною. Чотири роки тому, зазначає майор Лєбєдєв, Національним університетом цивільного захисту України було вперше ухвалено угоду з Міністерством з надзвичайних ситуацій Азербайджанської Республіки, відповідно до якої були прийняті на навчання 17 випускників загальноосвітніх шкіл Азербайджану. Перед університетом було поставлено завдання за період навчання виховати з них справжніх рятувальників. Сьогодні всі вони випускники, яким після закінчення навчання буде присвоєно звання лейтенант внутрішньої служби. Відповідний наказ буде оголошено на урочистому ритуалі випуску молодих фахівців одним із заступників Міністра надзвичайних ситуацій Азербайджанської Республіки.
В Національному університеті цивільного захисту України навчається 54 курсантів-іноземців. З них - 3 співробітники Головного управління пожежної охорони МВС Республіки Таджикистан.
Сьогодні НУЦЗУ, говорить Денис Лєбєдєв, активно працює над розширенням контингенту іноземних студентів. Тож, наразі є домовленості щодо набору на навчання вже у 2012/2013 навчальному році громадян Молдови і Туреччини. У планах також набирати на навчання громадян країн Латиської Америки, Африки та Болгарії.

Вікторія Коленко, прес-служба НУЦЗУ


 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10