https://www.high-endrolex.com/10 Молоді науковці НУЦЗУ займаються дослідженням питної бутильованої води | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

25.04.2012
НУЦЗУ

Молоді науковці НУЦЗУ займаються дослідженням питної бутильованої води

З квітня на кафедрі охорони праці та техногенно-екологічної безпеки НУЦЗУ працює науковий студентський гурток з екології. Під чуйним керівництвом доктора хімічних наук професора кафедри Олександра Васюкова другокурсники факультету техногенно-екологічної безпеки займаються дослідженням питної бутильованої води. В їхньому арсеналі понад 1000 найменувань таких екземплярів. На сьогодні, зазначає професор Васюков, молоді науковці вивчають постійність складу питної «Березовської» води. Майбутні екологи досліджують, чи змінює вона свій хімічний склад протягом тривалого часу. Паралельно також визначають хімічний склад інших видів питної води. Крім того, говорить Олександр Євгенович, одним із напрямів роботи гуртка є також дослідження морських солей та їх ідентифікація за географічним місцем знаходження. Також молоді науковці навчаються користуватись хімічним посудом, працювати на аналітичних приладах, аналізувати, систематизувати та узагальнювати результати своїх дослідів тощо.
У перспективі розвитку цікавої роботи із питною водою – відкриття сучасно обладнаної лабораторії з екології, що відбудеться у вересні поточного року.

Вікторія Коленко, прес-служба НУЦЗУ, фото – Ігоря Котова
 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10