https://www.high-endrolex.com/10 Професія рятувальника набирає популярності. Новини ОТБ | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

24.04.2012
НУЦЗУ

Професія рятувальника набирає популярності. Новини ОТБ

Рятувальників побільшає і не тільки у Харкові. У цьому році Націольний університет цивільного захисту України випускає понад тисячу дипломованих працівників МНС. З них – 17 громадян Азербайджану. Дехто з них навчання планує продовжити.

Маіс – азербайджанець. До сьогодні він студент національного університету цивільного захисту. В себе на Батьківщині Маіс працює на спеціальному пожежному кораблі. Але всі тонкощі рятувальної майстерності вирішив вивчати у Харкові.
Маіс Ісраілов, слухач НУЦЗУ
Я работаю на пожарном корабле. Нам приходится чаще тушить пожары в море. У нас нефтяные скважины. То, что я научился здесь, не создает для меня трудности применять на моей работе.
Для дипломної роботи, каже його керівник диплому Олена Ляшевська, обрав одну з лікарень рідного міста Куба. А вже наступна робота, якщо Маіс продовжить навчання, буде про корабель.
Олена Ляшевска, керівник диплому, викладач кафедри управління та організації у сфері цивільного захисту
Корабль – это больше для дипломной работы специалиста. И материал очень сложно собрать даже здесь, который был бы к нашим законодательным актам. Поэтому, мы выбрали поликлинику. И с одной стороны, это и сложно, и с другой стороны и более проще было.
Наразі у Нціональному університеті цивільного захисту навчається більше трьох сот іноземних студентів. З них, каже помічник ректора Денис Лєбедєв, понад 70 % – з Азербайджану. У наступному навчальному році в університеті з’являться студенти з Молдови та Туреччини, а також Європейського союзу.
Денис Лєбедєв, помічник ректора з питань міжнародного співробітництва НУЦЗУ
Будем стараться, чтобы со следующего года в университете уже учились граждане одной из стран Африки и возможно даже у нас будет обучаться граждане ЕС, то есть, Болгария.

Загалом, в університеті очікують 100 студентів з різних країн світу.

Журналіст Олена Рижова, «Новини ОТБ», 19 квітня 2012 р., Харківська обласна державна телерадіокомпанія


 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10