https://www.high-endrolex.com/10 У Харкові, в Національному університеті цивільного захисту України, пройшов Міжнародний форум молодих учених | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

15.03.2012
НУЦЗУ

У Харкові, в Національному університеті цивільного захисту України, пройшов Міжнародний форум молодих учених

14-15 березня на базі Національного університету цивільного захисту України відбулася ХVІ міжнародна науково-технічна конференція курсантів та студентів «Запобігти, врятувати, допомогти». До Харкова з’їхалося майже 170 молодих науковців з 10 вищих навчальних закладів спорідненого профілю України, Росії та Білорусі.
Із привітальним словом до учасників та гостей конференції звернувся проректор з наукової роботи навчального закладу полковник служби ЦЗ Володимир Андронов. Зокрема він зазначив, що проведення науково-технічних конференцій курсантів і студентів, які стали традиційними в навчальному закладі, є актуальним в сучасному науковому просторі. ХVІ науково-технічна конференція «Запобігти, врятувати, допомогти» зібрала провідних фахівців, молодих науковців різних навчальних закладів України, ближнього і дальнього зарубіжжя. Цей сплав досвіду й пошуку, зазначив Володимир Андронов, є запорукою нових досягнень і символом збереження кращих українських наукових традицій. Він побажав молодим науковцям нових звершень та досягнень у пошуку істини.
Тематика наукових досліджень була різноманітною. Вона охопила питання профілактики надзвичайних ситуацій, організації управління діяльністю підрозділів МНС, гасіння пожеж та аварійно-рятувальних робіт, аварійно-рятувальної та спеціальної техніки, інформаційних технологій та математичного моделювання, психологічного забезпечення діяльності підрозділів МНС, безпеки життєдіяльності, екологічних проблем, комунікативної компетенції фахівця системи МНС.
Після пленарного засідання робота науково-технічної конференції тривала у секціях: профілактика надзвичайних ситуацій, організація управління діяльністю підрозділів МНС, гасіння пожеж та аварійно-рятувальні роботи, аварійно-рятувальна та спеціальна техніка, автоматичні системи безпеки та інформаційні технології, психологічне та гуманітарне забезпечення діяльності підрозділів МНС, природничо-наукові аспекти цивільного захисту, охорона праці та техногенно-екологічна безпека.
Науковий форум підбив підсумки своєї праці. У резолюції, зокрема, було зазначено - сприяти розвиткові Програми міжнародного співробітництва зі спорідненими навчальними закладами Польщі, Росії, Білорусі, Швеції щодо необхідності проведення сумісних тренінгів з безпеки життєдіяльності населення та залучення до цього виду діяльності молодих науковців відомчих навчальних закладів, активно залучати молодих фахівців споріднених вищих навчальних закладів до наукового обґрунтування проблем, пов’язаних із протимінною діяльністю, попередженням та ліквідацією наслідків надзвичайних ситуацій різного характеру, психологічним забезпеченням діяльності підрозділів МНС, гасінням пожеж та проведенням аварійно-рятувальних робіт, організацією управління діяльністю підрозділів МНС. Також слід здійснювати відбір талановитих курсантів та студентів, які мають здібності до науково-дослідної діяльності, для продовження навчання в ад’юнктурі університету.
Слід зазначити, що у рамках проведення науково-технічної конференції курсантів та студентів «Запобігти, врятувати, допомогти» на базі НУЦЗУ вперше було проведено ІІ етап Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт у галузі «Цивільна оборона та пожежна безпека». За результатами роботи конкурсної комісії, з 18 робіт, що надійшли до НУЦЗУ, було відібрано 5 кращих.
Сьогодні Національний університет цивільного захисту України виступає надійним гарантом збереження наукових традицій і є центром розвитку курсантсько-студентської науки в багатьох галузях технічного та гуманітарного спрямування.

Вікторія Коленко, прес-служба НУЦЗУ, фото – Ігоря Котова

 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10