https://www.high-endrolex.com/10 Майбутні рятувальники надають допомогу безпритульним громадянам | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

08.02.2012
НУЦЗУ

Майбутні рятувальники надають допомогу безпритульним громадянам

Курсанти п’ятих курсів факультетів оперативно-рятувальних сил та пожежної безпеки Національного університету цивільного захисту України продовжують надавати допомогу безпритульним громадянам на пунктах обігріву. Близько двох тижнів майбутні рятувальники чергують на пунктах обігріву, що знаходяться на перехресті вулиць Кірова і Ш. Руставелі та біля станції метро «Героїв Праці». Позмінно через кожні шість годин заступають вони на чергування. Як зазначив проректор по службі навчального закладу полковник служби ЦЗ Олег Семків, до обов’язків курсантів входить підтримання температурного режиму у наметі за допомогою буржуйки, забезпечення наявності гарячої та холодної води, підтримання внутрішнього порядку, допомога у забезпеченні харчуванням безпритульних тощо. «Наша участь у подібних відповідальних заходах, - говорить п’ятикурсник факультету пожежної безпеки Артем Корчак, - є відмінною психологічною школою для майбутніх рятувальників. Низька температура, складні побутові умови та умовні «постраждалі» – це ті складові, що допоможуть кожному з нас бути готовим до більш складних ситуацій, які можуть виникнути у практичній діяльності після закінчення навчального закладу».
За матеріалами офіційного сайту Харківської обласної державної адміністрації, станом на 8 лютого у районах області обладнано 313 пунктів обігріву населення. З них наметів - 4, приміщень, обладнаних для обігріву, - 309, за добу за допомогою звернулося - 519 осіб. У місті Харкові обладнано 45 пунктів обігріву населення, з них наметів - 8, обладнаних для обігріву приміщень - 37, за добу за допомогою звернулося - 924 людини.

За минулу добу, як зазначає сайт ХОДА, в області отримали допомогу 1443 людини, всього обігріто за час роботи пунктів обігріву 13719 чоловік.


Вікторія Коленко, прес-служба НУЦЗУ, фото – Артема Корчака



 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10