https://www.high-endrolex.com/10 Для Євро-2012 розробляють 16 сценаріїв безпеки | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

27.01.2012
НУЦЗУ

Для Євро-2012 розробляють 16 сценаріїв безпеки

На кожен матч Чемпіонату Європи з футболу 2012 року розробляють окремий сценарій з організації безпеки з урахуванням усіх особливостей події - від специфіки міст-господарів до історії взаємин між суперниками. Про це повідомив інформаційний центр «Україна-2012» з посиланням на першого заступника голови Національного агентства з підготовки до Євро-2012 Олександра Бірсана. «Кожен матч ми розглядаємо як окрему подію. Тому в нас буде 16 різних подій, до кожної з яких підходимо персоніфіковано», - сказав він. За словами Олександра Бірсана, торік для кожного об'єкта турніру вже розробили загальні плани з безпеки, де врахували специфіку міст-господарів, розміщення об'єктів тощо. Після фінального жеребкування турніру до цих планів додають більш детальні розрахунки, що відображають специфіку кожного матчу. «Тепер ми уточнюємо плани, враховуємо специфіку країн, історію зустрічей команд, характеристику фанів збірних, очікувану кількість уболівальників та інше», - сказав перший заступник голови Нацагентства з підготовки до Євро-2012.
До речі, треба нагадати, що для підготовки всіх, хто буде задіяний для забезпечення ЄВРО - 2012,  працівниками науково-дослідної лабораторії екстремальної та кризової психології Національного університету цивільного захисту України  був спеціально розроблений соціально-психологічний тренінг «Психологічна безпека Євро – 2012». Як повідомила прес-службі університету начальник лабораторії, підполковник служби цивільного захисту Світлана Лєбєдєва, приїжджаючи до незнайомої країни, гості передусім зустрічаються із представниками правоохоронних органів – з людьми у формі. І якщо поведінка останніх буде некоректною, може виникнути почуття недружелюбності. Подібна ситуація може виникнути при зустрічі із міліціонером чи рятувальником. Фани можуть попросити одягти, наприклад, бойовку, розгорнути пожежний рукав, залізти на пожежну машину, аби сфотографуватись, тощо. І працівник МНС повинен бути до цього психологічно готовими, аби не відштовхнути, не нашкодити. Адже в даному випадку ми імідж країни. «В Європі, на Заході людина у формі – це авторитет. А гостей вабить новизна, вони приїжджають за кордон, аби почерпнути щось корисне, наповнитись позитивною енергією, отримати нову інформацію. І тут господарі приймаючої країни повинні поводити себе тактовно та коректно.», - роз’яснює піполковник Лєбєдєва. Саме над цим і працюють практичні психологи лабораторії екстремальної та кризової психології Національного університету цивільного захисту України.. Мета цього тренінгу – оптимізація та розвиток професійної, соціально-психологічної та інтеркультурної компетенції фахівців, які будуть забезпечувати проведення ЄВРО - 2012. Тренінг разрахований на 2 повних дня. У підрозділах МНС та МВС психологи науково-дослідної лабораторії НУЦЗУ розпочали впроваджувати ще у 2011 році. Так, у лютому 2011 р. проведено тренінг з персоналом внутрішніх військ МВС України у Харкові, березені 2011 р. - з психологами МНС та МВС України у Донецьку, квітень 2011 р. - з психологами МНС, МВС та внутрішніх військ України у Львові.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Лариса Кошеварова
Національний університет цивільного захисту України
http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10