https://www.high-endrolex.com/10 На допомогу науковцям | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

23.01.2012
НУЦЗУ

На допомогу науковцям

На допомогу науковцям щойно вийшла у світ монографія, авторами якої є Ю. О.Абрамов, О.Є. Басманов та О.А.Тарасенко. Побудований комплекс математичних моделей містить опис виявлення, локалізації та гасіння пожеж для різноманітних видів горючих матеріалів та умов: горючої рідини у приміщеннях і резервуарах, ландшафтних пожеж. У монографії узагальнено результати дослідження авторів за трьома напрямами: перше пов’язане із створенням комплексу математичних моделей процесів викриття і гасіння пожеж класу В розпиленою водою, що з’єднані одним підходом, в основі якого – використання інтегрального перетворення Лапласа, другий напрям пов'язаний із побудовою комплексу математичних моделей як детермінованого, так і стохастичного виду, що мають опис пожеж класу В у резервуарних парках з нафтопродуктами, а також враховують тепловий вплив та технологічне обладнання і орієнтовані на формування управлінських рішень для локалізації й ліквідації пожеж такого типу; третій напрям пов'язаний із створенням комплексу математичних моделей диспетчерського рівня, що описують динамічні ознаки наземних ландшафтних пожеж, інтегральні характеристики яких адаптовані до можливостей геоінформаційних систем, що забезпечує формування оптимальних управлінських рішень, спрямованих на ліквідацію пожеж такого типу.
Усі комплекси математичних моделей орієнтовані при їх прикладній реалізації на використання можливостей сучасних обчислювальних засобів.


Прес-служба НУЦЗУ
 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10