https://www.high-endrolex.com/10 Вісімдесят викладачів НУЦЗУ залучені до кураторської роботи із вихованцями п’яти факультетів університету | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

02.12.2011
НУЦЗУ

Вісімдесят викладачів НУЦЗУ залучені до кураторської роботи із вихованцями п’яти факультетів університету

«Кураторство в Національному університеті цивільного захисту України є складовою частиною навчально-виховної роботи з курсантами та студентами.  Мета організації кураторства – надання кваліфікованих консультацій щодо формування індивідуального навчального плану курсанта, студента, його реалізацію протягом всього періоду навчання, проведення культурно-просвітницьких заходів в позаурочний час, сприяння керівництву курсів і факультетів у забезпеченні службової дисципліни», - повідомив прес-службі університету начальник відділу виховної та соціально-гуманітарної роботи, полковник служби цз Юрій Хуртов. Юрій Миколайоіич роз’яснює, що куратором, як правило, може бути науково-педагогічний працівник випускаючої кафедри, обізнаний щодо вимог освітньо-кваліфікаційних характеристик, освітньо-професійних програм підготовки фахівців певного освітньо-кваліфікаційного рівня споріднених напрямів або спеціальностей підготовки фахівців. Факультети та кафедри створюють належні умови для виконання кураторами їх функцій. У зв'язку із додатковим навантаженням на викладача, який виконує функції куратора, на кафедрі приймається рішення щодо зменшення навчального навантаження в навчальному році на цього викладача.
Протягом минулого навчального року  куратори приділяли значну увагу роботі з курсантами та студентами, надавали кваліфіковані консультації щодо формування та реалізації індивідуальних навчальних планів, брали участь в організації дозвілля, спортивних та культурно-масових заходах, сприяли керівництву курсів і факультетів  у забезпеченні службової дисципліни.
Вже незабаром керівництво НУЦЗУ підведе підсумки роботи кураторів упродовж першого півріччя  поточного навчального року. А в минулому  році робота 19 кураторів була відмічена як найкраща. З кращого боку проявили себе куратори навчальних груп факультету  цивільного захисту:  Ковалевська Т.М., Неклонський І.М., Савченко О.В., Самарін В.О.; факультету оперативно-рятувальних сил Стецюк Є.І., Ліпатов І.Й., Каліновський А.Я., Лісняк А.А., Собина В.О., Кривошей Б.І., Коханенко В.Б.; соціально-психологічного факультету  Гонтаренко Л.О., Селюкова Т.В., Полякова О.О., Хорошев О.М., Воронова Ю.В.; факультету  пожежної безпеки Антошкін О.А., Дурєєв В.О., Пономарьов В.О.
Підполковнику служби цз Дурєєву Вячеславу Олександровичу, старшому викладачу кафедри автоматичних систем безпеки та інформаційних технологій НУЦЗУ, як і його колегам-кураторам, за сумлінне ставлення до виконання обов’язків куратора оголошена подяка від керівництва навчального закладу. Вячеслав Олександрович говорить, що кожен  рік його кураторська робота починається із вивчення морально-психологічних та ділових якостей курсантів групи, ознайомлення із їх потребами та запитами, надання допомоги у їх вирішенні. Курсанти групи ПБ-09-431, куратором яких в цьому навчальному році є підполковник Дурєєв, довіряють йому, прислуховуються до порад кваліфікованого викладача, вихователя і фахівця, а також  товаришують із офіцером. В поточному році Вячеслав Олександрович провів із своїми вихованцями тільки зустрічей та бесід майже п’ятдесят. А крім цього -  участь в організації дозвілля, спортивних та культурно-масових заходів,   екскурсії історичними місцями Харкова та інше. У процесі роботи  підполковнику  Дурєєву доводиться надавати курсантам рекомендації та консультації щодо формування їх індивідуальних навчальних планів та контролювати їх реалізацію. А ще,  Вячеслав Олександрович своєчасно отримує інформацію про життя своїх вихованців на курсі і їх побажання щодо організації дозвілля, а також бездоганно веде особистий журнал куратора навчальної групи, складає та затверджує у голови ради кураторів факультету план роботи на місяць. За що й має заохочення від керівництва.
 
 
 
 
 
 
 
Лариса Кошеварова
Національний університет цивільного захисту України
http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10