https://www.high-endrolex.com/10 Робота секції «Природничо-наукові аспекти пожежної безпеки. Пожежна небезпека речовин та матеріалів» у рамках Х міжнародної конференції "Пожежна безпека - 2011" | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

19.11.2011
НУЦЗУ

Робота секції «Природничо-наукові аспекти пожежної безпеки. Пожежна небезпека речовин та матеріалів» у рамках Х міжнародної конференції "Пожежна безпека - 2011"


18 листопада в рамках Х Міжнародної науково-практичної конференції «Пожежна безпека - 2011» в НУЦЗУ під час роботи секції «Природничо-наукові аспекти пожежної безпеки Пожежна небезпека речовин та матеріалів» було обговорено питання щодо сучасного аналізу, підходів та оцінки у сфері пожежної безпеки. Актуальність цих питань, шляхи їх розв’язання представлені в більш ніж в 50 тезах доповідей секції.

Враховуючи пріоритетність і концептуальність тематики,  в першу чергу були заслухані доповіді докторантів університету, які поділились з присутніми результатами своїх наукових пошуків.



Докторант полковник сл. ЦЗ Тютюник В.В. зробив досить вагому доповідь щодо питання кількісного оцінювання в Україні наслідків від пожеж за їх енергетичними показниками. Незважаючи на брак часу, науковець довів проблематику цього питання та означив можливі шляхи щодо використання енергетичних критеріїв. Вважаємо, що питання та корисні зауваження, зроблені професором Ємельяненком М.Г. ХДТУБА, завідуючим.кафедрою  фізико-математичних дисциплін НУЦЗУ  Мунтяном В.К., доцентом Міщенком І.В., стануть в нагоді для подальших досліджень.


Не менш цікавою була доповідь докторанта університету майора сл.ЦЗ Ключки Ю.П. "Определение времени нагрева баллонов из композиционных материалов с водородом до момента их разрушения". Саме аспекти експериментальних досліджень руйнування системи зберігання палива та їх порівняння з теоретичними результатами досліджень викликали жваву дискусію, де взяли участь науковці.


Відмінною рисою роботи секції стала активна участь студентів та курсантів групи посиленої спеціальної підготовки, які змогли на прикладі доповіді підполковника сл..ЦЗ Беляєва В.Ю. "Подходы при моделировании процесса экстренной эвакуации населения из динамической зоны ЧС", побачити використання математичного апарату для вирішення питань пожежної безпеки. 


Також було заслухано доповідь за не менш цікавим напрямком у сфері пожежної безпеки ст..лейтенанта служби ЦЗ Оберемка М.М." Метрологические аспекты пожарной безопасности".

Прес-служба НУЦЗУ

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10