https://www.high-endrolex.com/10 Підготовка фахівців за напрямом “Хімічна технологія та інженерія» | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

09.11.2011
НУЦЗУ

Підготовка фахівців за напрямом “Хімічна технологія та інженерія»

Сьогодні не існує такої сфери людської діяльності, з якою тим чи іншим чином не стикаються процеси хімічної технології. Сучасні потреби людини зумовлюють створення нових синтетичних матеріалів, при цьому виникають проблеми, пов’язані з безпекою виробництв і самих матеріалів, знешкодженням відходів та хімічно-небезпечних речовин, ліквідацією наслідків аварійних розливів рідин і утворення вибухонебезпечних систем тощо.
Потреба у фахівцях за напрямом «Хімічна технологія та інженерія» зі спеціальною професійною підготовкою наявна в органах та підрозділах Міністерства надзвичайних ситуацій України, на промислових підприємствах, у науково-дослідних організаціях, в екологічних, хіміко-радіометричних лабораторіях, службі радіаційного та хімічного захисту, контрольно-вимірювальних службах, де потрібні інженери-хіміки високої кваліфікації.
Система підготовки спеціалістів у галузі знань 0513 Хімічна технологія та інженерія здійснюється на випускаючій кафедрі «Спеціальної хімії та хімічної технології» з 1 вересня 2009 року.
Підготовка проводиться за денною формою навчання за рахунок коштів державного бюджету за замовленням Міністерства надзвичайних ситуацій України (курсанти) за профілем «Підготовка спеціалістів радіаційного та хімічного захисту» і на комерційній основі (фізичні особи на договірних умовах з університетом) за напрямком 6.051301 "Хімічна технологія", освітньо-кваліфікаційний рівень – "бакалавр", термін навчання - 4 роки.
З вересня 2013 року планується здійснення підготовки фахівців за напрямом інженер-хімік-технолог за освітньо-кваліфікаційним рівнем «спеціаліст» та за напрямом хімік-технолог-дослідник за освітньо-кваліфікаційними рівнем «магістр».
Підготовка фахівців поєднує в собі теоретичну і практичну підготовку на реальній техніці, тренажерну оперативну підготовку. Під час навчання студенти отримують ґрунтовні теоретичні та практичні знання в галузі органічної та неорганічної хімії, технології пожежегасіння, токсикології, хімічних та інструментальних методів ліквідації надзвичайних ситуацій, математичного моделювання процесів, пов’язаних із виникненням техногенних і екологічних катастроф, розробки обладнання та засобів для ліквідації надзвичайних ситуації.
Протягом навчання курсанти та студенти отримують знання з провідних дисциплін, які обумовлюють класичну фахову підготовку з хімічної технології, а також є підґрунтям майбутньої професії в органах та підрозділах МНС.
Як зазначила начальник кафедри спеціальної хімії та хімічної технології, на кафедрі створено високорозвинену сучасну матеріально-технічну базу, відповідні програмні продукти, учбові заняття проводить висококваліфікований науково-педагогічний персонал. Весь науково-педагогічний склад кафедри має наукові ступені та вчені звання.

Матеріально технічна база кафедри дає змогу у повному обсязі провести підготовку спеціаліста, який володітиме навичками сучасного лабораторного дослідження, з використанням фізико-хімічних методів аналізу.

Вікторія Коленко, прес-служба НУЦЗУ
 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10