https://www.high-endrolex.com/10 День відкритих дверей в Національному університеті цивільного захисту України – в ефірі обласного ТБ | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

08.11.2011
НУЦЗУ

День відкритих дверей в Національному університеті цивільного захисту України – в ефірі обласного ТБ

День відкритих дверей в Національному університеті цивільного захисту України – в ефірі обласного ТБ
Автор - Павєл Посохов

Краса врятує світ. Цьогоріч цей вислів вирішили підтвердити абітурієнти університету цивільного захисту. Точніше абітурієнтки. Відсоток дівчат серед вступників чи не найбільший за всі роки існування навчального закладу.
Як пройти мінним полем чи загасити пожежу. Майстерність в справі спасіння курсанти університету цивільного захисту демонстрували абітурієнтам закладу. На день відкритих дверей до університету приїхало близько чотирьохсот школярів з десяти областей України. Курсанти, навіть, помірялись силами з абітурєнтами. Програли. А от в боротьбі з водною стихією курсанти виявились сильнішими. Врятували горе-рибалок.
Роман Гришаєв, курсант 4-го курсу:
«Рыбаки употребляли алкоголь, перевернулись, но водолазная служба их спасла. Ощущения в этот момент, что ни есть экстремальные, поскольку это среда обитания человека. Профессия водолаза – это то, что нужно.
Цьогоріч серед абітурієнтів, розповідає проректор по роботі з персоналом Вадим Попов, як ніколи - багато дівчат. Усім їм, стверджує Попов, в університеті знайдеться спеціальність.
Вадим Попов, проректор по роботі з персоналом:
Но у нас для девчонок есть ряд специальностей, на которых они вполне смогут обучаться. Это специальность психология, охрана труда и в том числе пожарная безопасность.
Анастасія Забродіна з подругою приїхала з Дніпропетровщини. Каже, давно вирішила стати екстремальним психологом.
Анастасія Забродіна, абітурієнтка:
Потому что бывают ситуации, когда людям действительно нужна помощь, психологическая, моральная поддержка. Хотелось бы помогать людям.
Що син ходитиме строєм та житиме в казармі не боїться мама одного з абітурієнтів. Жінка впевнена, навчаючись на рятівника її син виросте справжнім чоловіком.
Мама абітурієнта:
Настоящие мужчины. Нам показывали, как спасают, как тушат пожары. Настоящие мужчины. А мальчики, у меня два мальчика, должны вырасти настоящими мужчинами.

 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10