https://www.high-endrolex.com/10 Курсанти та офіцери Національного університету цивільного захисту України взяли участь у зйомках фільму «Дау» | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

08.11.2011
НУЦЗУ

Курсанти та офіцери Національного університету цивільного захисту України взяли участь у зйомках фільму «Дау»

Побувати у ролі кіногероїв для курсантів та офіцерів Національного університету цивільного захисту України сьогодні вже не проблема. Другий день поспіль у центрі міста Харкова тривають зйомки художнього фільму про Лева Ландау – нобелівського лауреата, легенду світової науки та основоположника школи фізиків-теоретиків, який з 1932 до 1937 року жив та працював у Харкові. У зйомках фільму в ролі статистів взяли участь близько 900 рятувальників навчального закладу. Їм випала незвичайна нагода перейнятись атмосферою 30-х років минулого століття, поринути у світ прекрасного та піднесеного кіномистецтва. Наразі у першій столиці їздять старі авто, на будівлях – старі вивіски, а тротуарами ходять хлопці у косоворотках та дівчата у пролетарських косинках. Місто перетворилося на декорації.
"Кино — это искусство коллективное и неудобное, поэтому мы будем мешать горожанам в некоторые дни, — вибачається перед харків’янами генеральний продюсер Артем Васильєв. - Кстати, мы общались с коллегами и выяснили, что съемок такого масштаба в Харькове еще не было".
Майже чотири роки у Харкові готувались до масштабної події світового рівня - збирали інформацію про Ландау, придивлялись до будівель. Близько 35 об’єктів будуть використані у фільмі «Дау». До речі, кінокартина – перший досвід спільного кіновиробництва України, Росії та Європи.
Таким чином рятувальники Національного університету цивільного захисту України увійдуть до історії кінематографу.

Вікторія Коленко, прес-служба НУЦЗУ, фото – Ігоря Котова, Ростислава Черепахи, Євгена Аверіна
 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10