https://www.high-endrolex.com/10 Незабаром в Національному університеті цивільного захисту України буде працювати студія аудіо-відео запису. Вона діятиме на базі центру інформаційних технологій. | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

07.11.2011
НУЦЗУ

Незабаром в Національному університеті цивільного захисту України буде працювати студія аудіо-відео запису. Вона діятиме на базі центру інформаційних технологій.

Проект аудіо студії розробили і впроваджують працівники центру інформаційних технологій НУЦЗУ. Зараз повним ходом йдуть ремонтні роботи у спеціально відведеній аудиторії. Водночас прокладається електромережа, монтуються інженерно-кабельні системи для пультів і монтажних столів, готується спеціальна звуко-акустична ізоляція. Нова студія, сучасна апаратура, техніка і використання новітніх інноваційних технологій працюватимуть на ідеї, розробки і творчі проекти фахівців ЦІТ. Колектив центру продовжуватиме розробляти нові програмні тренажери, мультимедійні навчальні матеріали, в яких «надзвичайні» митці моделюють віртуальні надзвичайні події, і самі ж шукають шляхи і методи їхньої ліквідації. Нова студія допоможе знімати слайд-лекції, які використовуються у дистанційному курсі навчання, а також і під час самопідготовки. Робота студії дасть можливість прискорити час виготовлення мультимедійних навчальних посібників.



Довідка прес-служби університету:
Центр інформаційних технологій НУЦЗУ є структурою, яка розробляє стратегію розвитку, вводить у навчальний процес і управління університетом сучасні інновації у галузі інформаційних технологій. Комп’ютерні класи, локальна мережа, Інтернет, університетські внутрішній та зовнішній веб-сайти і міжвузівський науково-освітній портал, технологія відеоконференцзв’язку, електронні посібники, електронна бібліотека, дистанційне навчання, навчальні відеофільми, програмні тренажери формування професійних навичок – все це наша дійсність, без чого неможливо уявити підготовку сучасних спеціалістів для МНС. В НУЦЗУ центр інформаційних технологій почав працювати в серпні 2000 року. Вже п’ять років поспіль в навчальному закладі майже всі лекції проводяться із використанням мультімедіакомплекта. На внутрішньому порталі впроваджено сервіс заказу технічних засобів навчання, що дає можливість викладачу замовити необхідні ТЗН з любого місця де є доступ до локальної мережі або Інтернет. Фахівцями центру сформовано мобільний комп’ютерний клас на базі ноутбуков із підтримкою бездротового доступу до мережі Інтернет, що надає можливість розгорнути комп’ютерний клас практично в будь-якій аудиторії.
Йде системний процес розробок фахівцями ЦІТ програмних тренажерів для формування професійних навичок керівників ліквідації надзвичайних ситуацій.

Лариса Кошеварова
Національний університет цивільного захисту України.

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10