https://www.high-endrolex.com/10 Викладачі Національного університету цивільного захисту України доповідали на Міжнародному форумі науковців з безпеки життєдіяльності | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

24.10.2011
НУЦЗУ

Викладачі Національного університету цивільного захисту України доповідали на Міжнародному форумі науковців з безпеки життєдіяльності

У роботі конференції взяла участь старший викладач кафедри охорони праці та техногенно-екологічної безпеки НУЦЗУ, кандидат педагогічних наук Олена Шароватова.
 
 
Олена Павлівна розповіла прес-службі університету, що ж начасі є вкрай актуальним для фахівців із безпеки життєдіяльності і потребує державної турботи. «Забезпечення безпеки оточуючого середовища стає пріоритетною метою і внутрішньою потребою кожної особистості, суспільства, цивілізації. Дедалі очевидною виявляється необхідність розвитку нового світогляду, системи ідеалів і цінностей, формування якостей особистості безпечного типу, створення суспільства, держави та світового співтовариства безпечного типу, - зазначила науковець. - Одним з найбільш ефективних шляхів досягнення цього є формування відповідної культури, що враховує специфіку діяльності людини в умовах досягнення меж зростання безпечного перетворення середовища існування, а саме культури безпеки життєдіяльності як основи існування і найважливішої ознаки сучасної цивілізації», - підкреслила в інтерв’ю Олена Шароватова. Крім того, Олена Павлівна зауважує, що окреслені питання дедалі більше турбують наукове співтовариство. Проте накопичений сьогодні теоретичний і фактичний матеріал ще недостатній для вирішення потреби сучасного суспільства у фахівцях з високим рівнем культури безпеки життєдіяльності, оскільки науково-технологічні основи її формування розроблені ще не у повному обсязі.
Широкий спектр питань розглядався учасниками Міжнародного форуму з питань безпеки життєдіяльності, а саме: охорона праці, цивільний захист, екологія, технологія будівництва виробництва, конструкція будівель і споруд, матеріалознавство, міськбудівництво та архітектура, системи життєзабезпечення тощо.
У своїй доповіді на конференції Олена Шароватова наголосила на тому, що в  умовах сьогодення актуалізується гостра потреба не тільки у знаннях, уміннях і навичках забезпечення безпеки життєдіяльності, а й у безпечній реалізації будь-якого виду діяльності, розумінні цілей і наслідків своїх дій для суспільства і навколишнього середовища. На жаль, суспільна свідомість, включаючи сукупність ідей, теорій, мотивацій, що відбивають безпеку суспільного буття, сьогодні знаходиться ще у стадії формування.
 
Лариса Кошеварова
Національний університет цивільного захисту України
http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10