https://www.high-endrolex.com/10 Медична служба НУЦЗУ розпочала планові заняття із курсантськими підрозділами за напрямком «Медицина катастроф» | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

24.10.2011
НУЦЗУ

Медична служба НУЦЗУ розпочала планові заняття із курсантськими підрозділами за напрямком «Медицина катастроф»

Щочетверга упродовж навчального року курсантський осередок зустрічатиметься із працівниками медичної служби університету щодо вивчення тем із надання першої медичної допомоги, повідомив прес-службі НУЦЗУ заступник начальника медичної служби НУЦЗУ, майор служби цз Олег Перешлюга. Вже впродовж шести років медична служба НУЦЗУ в аспекті вивчення «Медицини катастроф» працює за «Уніфікованою програмою медичної підготовки рятувальників та інших фахівців, які беруть участь у ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій і не мають медичної освіти». Ця програма  в 2004 році була розроблена Українським науково-практичний центром екстреної медичної допомоги та медицини катастроф (м. Київ) та погоджена із МНС, МВС та МОЗ України. «Уніфікована програма дає можливість здобути необхідні знання з надання невідкладної медичної допомоги населенню рятівниками під час ліквідації наслідків НС. В основу програми покладено освоєння рятівниками найбільш оптимальних і ефективних практичних прийомів з надання першої медичної допомоги при порушеннях або зупинці дихання, серцево-судинних порушеннях, зупинці серця, значній кровотечі, пошкодженнях кісток та суглобів, термічних ураженнях та гострих отруєннях як постраждалим від НС так і на рівні само і взаємодопомоги», - повідомив прес-службі НУЦЗУ лікар Перешлюга.
Це дало підставу в 2005 році вперше в системі МНС розпочати викладання курсантам 120- годинної рівневої підготовки з медицини надзвичайних ситуацій.
Фахову підготовку курсанти НУЦЗУ підтверджують під час ліквідації наслідків пожеж, аварійних ситуацій, утопленні на воді, ДТП.
 
Лариса Кошеварова
Національний університет цивільного захисту України
http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10