https://www.high-endrolex.com/10 Із золотом – до Харкова | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

20.10.2011
НУЦЗУ

Із золотом – до Харкова

12-17 жовтня у грецькому місті Лоутракі відбувся XIX чемпіонат світу з гирьового спорту. Учасниками міжнародних спортивних змагань стали понад 200 спортсменів із 28 держав. У нелегкій боротьбі золото у ваговій категорії до 60 кілограмів виборов другокурсник факультету пожежної безпеки Національного університету цивільного захисту України Олександр Фелоненко. Із результатом у сумі 164 підйоми гирі, вагою 32 кілограми, золотоносний чемпіон поставив рекорд світу у ваговій категорії до 60 кілограмів. «Головним суперником для мене, - говорить Олександр, - став спортсмен із Італії. Він виконав 160 підйомів, перемігши мене у поштовху, зате я обігнав супротивника у ривку». Уродженець Кіровоградської області, курсант Фелоненко займається гирьовим видом спорту майже 7 років. Після закінчення Бобринецького сільськогосподарського технікуму вступив до Національного університету цивільного захисту України. Із своїм майбутнім тренером - викладачем кафедри фізичної підготовки навчального закладу В’ячеславом Кононовичем Сашко познайомився ще у 2008 році на чемпіонаті України з гирьового спорту у Запоріжжі. Саме там майбутній чемпіон виборов бронзу. Відтоді їх спортивний тандем міцніє. Сашко під пильним оком свого наставника стає призером Всеукраїнських, міжнародних та регіональних чемпіонатів з гирьового спорту. Сьогодні майстер спорту міжнародного класу, чемпіон світу з гирьового спорту, двократний призер чемпіонату світу В’ячеслав Генріхович – Заслужений тренер України. Серед його вихованців – чемпіони світу з гирьового спорту Олена Меркулова, Олександр Вінник, Михайло Кудінов, Євген Шетілов, Олександр Фелоненко, призери Всеукраїнських, міжнародних та регіональних чемпіонатів - Дмитро Бондар, Іван Філей та багато інших, також 24 підготовлених ним майстрів спорту та 2 майстри спорту міжнародного класу, за яких він вболіває та переживає, яким передає свою спортивну вдачу.



«Спорт і навчання для мене – неподільні. – зауважує золотоносний майбутній рятівник. – Спорт – не на все життя, а от знання потрібні будуть мені завжди». Хочеться побажати йому – не зупинятись на досягнутому, успіхів на науковій та спортивній ниві і обов’язково стати справжнім чоловіком!
Вікторія Коленко, прес-служба НУЦЗУ, фото – Ігоря Котова.

 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10