https://www.high-endrolex.com/10 Розпочалися спільні міжнародні навчання Українських, Польських та Грузинських рятувальників | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

23.08.2011

Розпочалися спільні міжнародні навчання Українських, Польських та Грузинських рятувальників

У Польщі, на базі Центральної державної пожежної школи м. Честохова розпочалися спільні міжнародні навчання рятувальних служб України, Польщі та Грузії. В урочистостях з нагоди відкриття навчань взяли участь комендант Центральної державної пожежної школи м. Честохова Марек Хмєль, представники Польської влади та керівництво м. Честохова, консул України та консул Грузії в Польщі, представники Державної пожежної служби Польщі,.
Під час свого виступу заступник Головного коменданта державної пожежної служби Польщі генерал Піот Квітковскі привітав учасників навчань та зазначив: «Там де людське горе та біда – кордонів не існує. Українські рятувальники приходили на допомогу нам під час паводків у Польщі, ми допомагали нашим Грузинським колегам. Ці навчання мають велику цінність, ми передаємо один одному безцінний досвід, вчимося діяти спільно під час масштабних надзвичайних ситуацій,які мають транскордонний характер. Вже багато років подібна співпраця існує між навчальними закладами Польщі та Львівським державним університетом безпеки життєдіяльності, яка приносить користь нашим державам.
Українську делегацію на навчаннях представляють офіцери Львівського державного університету безпеки життєдіяльності МНС України на чолі з заступником директора Інституту цивільного захисту Андрієм Ренкасом.
Передставник Української делегації, речник ЛДУ БЖД МНС розповів, що протягом п’яти днів рятувальники розглянуть питання присвячені техніці безпеки, ДТП за участю легкових автомобілів, вивчатимуть обладнання, яке використовують польські рятувальники під час аварійно-рятувальних робіт, надзвичайні ситуації масового характеру, організація медичних заходів тощо. Також ми матимемо можливість познайомитись з історією та культурою м. Честохова. Також ми отримали у подарунок від Польських колег комплект бойового одягу та спорядження.



Прес-служба ЛДУ БЖД МНС

 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10