https://www.high-endrolex.com/10 Українські спортсмени стали переможцями ІІ чемпіонату світу серед юніорів з пожежно-рятувального спорту | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

04.07.2011
ЧІПБ НУЦЗУ

Українські спортсмени стали переможцями ІІ чемпіонату світу серед юніорів з пожежно-рятувального спорту

 

   Збірна України з пожежно-прикладного спорту стала переможцем Другого чемпіонату світу серед юніорів з пожежно-рятувального спорту, що проходив у м. Санкт-Петербург (Росія) з 25 по 30 червня. Друге місце у загальнокомандному заліку виборола збірна Росії, третє – Республіки Білорусь.
   Всього ж участь у Другому чемпіонаті світу взяли збірні команди з пожежно-рятувального спорту з десяти країн світу. Вони змагалися у чотирьох видах: у вправі зі штурмовою драбиною, подоланні стометрової смуги з перешкодами, пожежній естафеті 4х100 метрів та бойовому розгортанні.
   У складі дев’яти спортсменів збірної України були кандидати у майстри спорту України з ППС, курсанти першого курсу факультету пожежно-профілактичної діяльності Академії пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля МНС України (м. Черкаси) Євген Гарячук та Максим Булдигін.
   Ще на перших етапах змагань українці впевнено обійшли не тільки збірні Кореї та Чехії, а й більш сильних суперників з команд – представників країн колишнього Радянського Союзу.
   Головними своїми суперниками юні українські спортсмени-прикладники вважали білорусів, з якими планували позмагатися за друге місце. Проте, маючи вдалий старт, українська команда швидко випередила збірну Республіки Білорусь і за показниками майже зрівнялася зі збірною Росії. У бойовому розгортанні – на останньому, вирішальному етапі – українська команда у складі киян Андрія Авраменка та Віталія Щура, луганчанина Дмитра Шукшина та трьох черкасців – Владислава Стецюка, Євгена Гарячука і Максима Булдигіна – не тільки показала кращий результат – 20,39 секунд, а й встановила новий світовий рекорд з бойового розгортання.
   За традицією, переможці цього виду змагань купають своїх тренерів у баках з водою. Тож цього разу «мокрими, але щасливими» були головний тренер юнацької збірної України з ППС Микола Петрук з міста Івано-Франківськ та тренер збірної Роман Губський з міста Тернопіль.
   Після нагородження, під час якого українські спортсмени отримали 15 золотих, 4 срібних і 2 бронзових медалі, слова вдячності та найкращі привітання на адресу перспективної української молоді від когорти досвідчених українських спортсменів-прикладників висловив присутній на змаганнях віце-президент Федерації пожежно-прикладного спорту України, начальник відділу пожежно-рятувальних робіт та пожежогасіння Департаменту управління рятувальними силами МНС України полковник служби цивільного захисту Олександр Тарасов.

На фото: моменти змагань Другого чемпіонату світу серед юніорів з пожежно-рятувального спорту


 

Сектор ЗГ та ЗМІ АПБ
 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10