https://www.high-endrolex.com/10 Курсанти АПБ вчилися гасити лісові пожежі | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

26.05.2011
ЧІПБ НУЦЗУ

Курсанти АПБ вчилися гасити лісові пожежі

    50 курсантів третього курсу та представників командного і професорсько-викладацького складу факультету пожежно-рятувальної діяльності Академії пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля МНС України (м. Черкаси) взяли участь у спільних тактико-спеціальних навчаннях з гасіння пожеж у лісових масивах, що пройшли 25 травня на базі Державного підприємства «Золотоніське лісове господарство» й були організовані Управлінням МНС України в Черкаській області спільно з Черкаським обласним управлінням лісового та мисливського господарства.
    За тактичним задумом, під час патрулювання лісових насаджень з повітря пілот літака виявив горіння лісу. На місце пожежі для її ліквідації прибули команди пожежно-хімічної станції Деньгівського лісництва ДП «Золотоніське лісове господарство». Ускладнював ситуацію вітер, який давав можливість вогняній стихії просуватися все далі й далі, тому для гасіння були залучені сили та засоби Черкаського гарнізону МНС України. Незважаючи на спільні дії лісників та рятувальників, пожежа продовжувала поширюватися. Виникли нові осередки вогню. За рішенням керівника гасіння пожежі, за додатковим викликом на місце події прибув особовий склад Академії пожежної безпеки. Спільні та злагоджені дії усіх учасників навчань дали можливість зупинити розвиток умовної пожежі та успішно її ліквідувати.
    Метою проведених навчань було відпрацьовування плану спільних дій підрозділів МНС України та Черкаського обласного управління лісового та мисливського господарства щодо оповіщення та реагування на різноманітні надзвичайні ситуації.
    В академії ж впевнені, що участь у подібних спільних навчаннях надзвичайно корисна для курсантів, адже знання теорії потрібно закріплювати практичними навичками.

 



 

Неля Кибальна,
старший викладач
кафедри ОТД ФПРД АПБ,
майор с.ц.з.
Фото Михайла Пустовіта
 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10