https://www.high-endrolex.com/10 Дні науки на кафедрі хімії і процесів горіння факультету пожежно-рятувальної діяльності АПБ | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

25.05.2011
ЧІПБ НУЦЗУ

Дні науки на кафедрі хімії і процесів горіння факультету пожежно-рятувальної діяльності АПБ

    Весна 2011 року принесла плідні результати в науковій діяльності колективу кафедри хімії і процесів горіння факультету пожежно-рятувальної діяльності Академії пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля МНС України (м. Черкаси). В квітні була організована і проведена ІІ Міжвузівська науково-практична конференція «Прикладні аспекти застосування хімії у сфері цивільного захисту», в якій взяли участь як курсанти і викладачі академії, так і провідні вчені Черкащини та гості із Національного університету цивільного захисту України (м. Харків). У цікавих докладних виступах і в гарячих дискусіях, що розгорталися протягом роботи конференції, прозвучало чимало корисної наукової інформації. В цілому, захід пройшов на досить високому рівні.
    27 квітня відбулася ще одна надзвичайно приємна подія для колективу кафедри – доцент, кандидат хімічних наук Тетяна Магльована стала переможцем Всеукраїнського конкурсу «Винахід-2010» у номінації «Здорове, безпечне, достойне життя» за винахід «Спосіб визначення концентрації полігексаметиленгуанідину у воді та набір для цього способу».
    11-13 травня начальник кафедри кандидат хімічних наук, полковник служби цивільного захисту Віталіна Кукуєва перебувала у м. Києві, де брала участь у Всеукраїнській конференції з міжнародною участю «Актуальні проблеми хімії та фізики поверхні», присвяченій 25-річчю Інституту хімії поверхні ім. О.О. Чуйка НАН України. У рамках конференції відбулися пленарні, усні та стендові доповіді, були проведені круглі столи та дискусії серед учасників з Греції, Угорщини, Польщі, Росії, Німеччини та інших країн світу. Віталіна Кукуєва виступила з усною доповіддю «Квантово-хімічне дослідження елементарних актів реакцій на поверхні модифікованого кремнезему».
    17-20 травня в Києві на базі Національного авіаційного університету був проведений ІІ етап Всеукраїнської олімпіади з хімії. Академію пожежної безпеки представляв переможець І туру олімпіади, курсант першого курсу Олексій Радченко, а начальник кафедри хімії і процесів горіння ФПРД АПБ Віталіна Кукуєва була запрошена до складу журі. І хоча за результатами олімпіади Олексій Радченко не ввійшов в десятку кращих хіміків України, участь Академії пожежної безпеки у Всеукраїнській олімпіаді сприяє здобуванню цінного досвіду, заявляє про можливості курсантів змагатися у знаннях на такому високому рівні.
    За високі показники у Міжнародній науковій діяльності Віталіна Кукуєва номінована на здобуття права бути зарахованою до збірника американського біографічного інституту «Great Minds of the 21st Century».

 

 

На фото: доповідь робить Віталіна Кукуєва; Віталіна Кукуєва та Олексій Радченко.

Віталіна Кукуєва,
начальник кафедри хімії
та процесів горіння ФПРД АПБ,
к.х.н., доцент
 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10