https://www.high-endrolex.com/10 Санкт-Петербург запрошує українців до співпраці | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

24.05.2011
ЧІПБ НУЦЗУ

Санкт-Петербург запрошує українців до співпраці

    Ректор Академії пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля МНС України (м. Черкаси) полковник служби цивільного захисту Микола Кришталь у складі делегації Черкаської області взяв участь у Першому міжрегіональному форумі партнерів «Санкт-Петербург – міста й області України. Нові шляхи і можливості співпраці Санкт-Петербурга з партнерами – областями й містами України: створення спільної системи підтримки проектів партнерської співпраці», що проходив з 19 по 21 травня у «другій столиці Росії» та був організований за підтримки Уряду цього легендарного російського міста під головуванням губернатора Валентини Іванівни Матвієнко, яка до речі, народилася в українському місті Шепетівка, а в юності жила і навчалася у Черкасах.
    У форумі взяли участь понад 200 осіб. З російської сторони це були представники федеральних органів та виконавчої влади Російської Федерації та м. Санкт-Петербурга, представники Міністерства закордонних справ, Міністерства економічного розвитку, Міністерства промисловості і торгівлі, Міністерства сільського господарства, неурядових організацій, бізнес-структур та експертної спілки. З української сторони участь у форумі взяли представники Секретаріату Кабінету Міністрів України, Міністерства закордонних справ, Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства, Міністерства аграрної політики та продовольства, делегації з Автономної республіки Крим, Дніпропетровської, Донецької, Черкаської і Луганської областей, міст Києва, Львова, Севастополя, Миколаєва, Одеси, Харкова, Херсона, а також представники бізнес-структур та експерти з різних галузей.
    Головними темами форуму стали питання розвитку міжрегіональних зв’язків в економіці, фінансовій сфері, малому та середньому бізнесі, туризмі, енергетиці, міському господарстві, передових технологіях у різних галузях промисловості, культурі та освіті. Найбільша увага приділялася двосторонньому співробітництву малого та середнього бізнесу Санкт-Петербурга та українських областей і міст, що могло б сприяти найбільш повному забезпеченню потреб ринку, підвищенню зайнятості та рівня добробуту населення Санкт-Петербурга й України.
    Форум пройшов насичено і цікаво. Організатори (багато хто з їх числа має українське походження) прийняли нашу делегацію дуже гостинно та зробили її перебування у Санкт-Петербурзі надзвичайно приємним і незабутнім. Щодня пленарні засідання, «круглі столи» та індивідуальні ділові зустрічі за участю українських та російських делегацій, що проводилися у рамках заходу (більшість з них проходила у легендарному «Смольному»), завершувалися цікавою і насиченою культурною програмою, до якої входили відвідини пам’ятних місць величного міста на Неві, у тому числі, площі Тараса Шевченка, на якій у 2000 році було встановлено пам’ятник великому українському поетові і художнику, а також екскурсії до «Ермітажу», Юсупівського палацу, Царського села тощо.
    Вагомим внеском у розвиток подальшого співробітництва стало підписання угод, які засвідчують готовність учасників форуму сприяти укріпленню та збалансованості розвитку економіки Санкт-Петербурга, регіонів та міст України, взаємокорисному співробітництву на благо народів України та Росії та в інтересах формування спільного економічного простору.
Що ж стосується, зокрема, Черкащини, то керівником делегації – заступником голови Черкаської обласної державної адміністрації Євгеном Мироновичем Влізлом було підписано двосторонню угоду про співпрацю між урядом Санкт-Петербурга та Черкаською облдержадміністрацією. Таким чином, Черкащина стала 17-м регіоном, який співпрацюватиме із Санкт-Петербургом. За словами генерального консула України в Санкт-Петербурзі Наталії Прокопович, ця угода вигідна для обох сторін, адже Черкащина має великий потенціал для нових інвестицій. Як стверджує сама губернатор Санкт-Петербурга Валентина Матвієнко, ця співпраця є важливою не лише для збільшення об'ємів і номенклатури товарообігу, а й для створення спільних підприємств, орієнтованих на випуск високотехнологічної продукції, конкурентоспроможної на світовому ринку. У свою чергу керівництво Черкаської ОДА сподівається, що підписання і виконання цієї двосторонньої угоди сприятиме розвитку транспортної, соціально-економічної та освітньо-культурної сфер Черкащини.
    Ректор Академії пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля Микола Кришталь, який є депутатом Черкаської обласної ради і представляв у Санкт-Петербурзі галузь освіти і науки Черкащини, окрім далекоглядних планів щодо започаткованого співробітництва, нині говорить і про конкретну ідею стосовно налагодження зв’язків та укладання дружніх угод між АПБ і Санкт-петербурзьким інститутом Державної протипожежної служби.
    «Безперечно, перспективи такої міжнародної співпраці дадуть плідні результати, – вважає Микола Андрійович. – Наші навчальні заклади, які мають багатий досвід, традиції та вагомі досягнення, зможуть ділитися ідеями й досвідом, навчально-методичними напрацюваннями та передовими технологіями, «обмінюватися» курсантами та викладачами, проводити спільні наукові пошуки та пожежно-тактичні навчання».

 

 

Фото учасників черкаської делегації із сайту Черкаської ОДА:
http://www.oda.ck.ua/index.php?lng=ukr&article=900

Світлана Єренкова,
сектор ЗГ та ЗМІ АПБ
 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10