https://www.high-endrolex.com/10 ІЗ ПОСТАВЛЕНИМ ЗАВДАННЯМ ВПОРАЛИСЯ! | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

07.12.2010
ЧІПБ НУЦЗУ

ІЗ ПОСТАВЛЕНИМ ЗАВДАННЯМ ВПОРАЛИСЯ!

    Перше відділення навчальної пожежно-рятувальної частини Академії пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля МНС України (м. Черкаси) у складі курсантів другого курсу факультету пожежно-профілактичної роботи Дмитра Дикого, Ігоря Пересади, Вадима Ольшевського, Ігоря Ролєва, Сергія Щербака та водія прапорщика с.ц.з. Сергія Калашника під керівництвом викладача-методиста НРПЧ старшого лейтенанта служби цивільного захисту Романа Сухостата взяло участь у спільних пожежно-тактичних навчаннях, які проводило ГУ МНС України в Черкаській області 3 грудня. Навчання проходили у центрі Черкас на території обласної бібліотеки імені Тараса Шевченка (по вул. Байди Вишневецького, 8).
    Учасники навчань відпрацьовували гасіння уявної пожежі, яка б могла виникнути у разі загоряння матеріальних цінностей у приміщенні бібліотеки. Курсантам члени оперативного штабу з числа працівників Головного управління МНС України в Черкаській області доручили провести розвідку та взяти участь у «пожежогасінні». Тож майбутні рятувальники створили ланку ГЗДС та організували подачу стволів «Б» на «гасіння вогню». Із поставленими задачами впоралися швидко і вправно, за що навіть були відзначені керівниками навчань.
    Окрім того, що хлопці змогли застосувати на практиці набуті за півтора року навчання теоретичні знання, вони ще й мали змогу на власні очі побачити, як працюють у таких випадках досвідчені рятувальники та отримати неоціненний досвід щодо взаємодії з іншими підрозділами МНС України у разі виникнення масштабних надзвичайних ситуацій. А досвід, як кажуть, за плечима не носити. Чим більше подібних навчань відбувається у житті курсанта, тим кращим професіоналом буде він на практиці.



 

 

Світлана Єренкова
Фото Сергія Федоренка
 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10