https://www.high-endrolex.com/10 Курсанти Академії пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля взяли участь у проведенні тактико-спеціальних навчань | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

03.12.2010
ЧІПБ НУЦЗУ

Курсанти Академії пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля взяли участь у проведенні тактико-спеціальних навчань

    30 листопада 2010 року курсанти 4-х курсів академії під загальним керівництвом першого проректора з навчальної та методичної роботи полковника с.ц.з. Демченка С.О. взяли участь у проведенні тактико-спеціальних навчаннях на тему: «Організація гасіння пожеж та проведення рятувальних робіт на об’єктах транспорту», які пройшли на базі ВАТ «Черкаське АТП 17127»
    Навчання проводились з метою розвитку практичних навичок у курсантів випускних курсів з організації оперативно-тактичних дій особового складу пожежно-рятувальної служби при ліквідації надзвичайних ситуацій на об’єктах транспорту; тренування курсантів у ролі керівника гасіння пожежі, начальника оперативного штабу на пожежі, начальника тилу, начальників караулів; відпрацювання дій при проведенні розвідки, під час оперативного розгортання, під час керування ліквідацією наслідків надзвичайних ситуацій різного характеру, надання першої медичної допомоги потерпілим; відпрацювання порядку взаємодії пожежно-рятувальних підрозділів з інженерно-технічним персоналом об’єкта та спеціальними службами; розвиток практичних навичок у курсантів при роботі з аварійно-рятувальним обладнанням; формування у курсантів високого рівня морально-вольових, організаційних та лідерських якостей.
Головною задачею навчань було ознайомлення курсантів академії з практичними аспектами тактики гасіння складних пожеж на об’єктах транспорту.
    Навчаннями було охоплено низку питань, з якими доведеться зіткнутися майбутнім вогнеборцям на практичній діяльності.
Навчання проводились у кілька етапів.
    Першим етапом було ознайомлення курсантів з пожежною небезпекою та протипожежним захистом ВАТ «Черкаське АТП 17127».
    На другому етапі курсанти відпрацьовували гасіння пожежі та проведення рятувальних робіт у гаражі підприємства.
Рятувальники, які працювали на оперативній дільниці № 1, гасили умовну пожежу, що виникла у гаражі, де знаходився автобус.
    Курсанти, які працювали на оперативній дільниці № 2, гасили покрівлю гаража.
Під час проведення навчань використовувалося 9 одиниць пожежної та спеціальної техніки. У навчаннях взяли участь понад 260 курсантів, студентів та викладачів академії.
Особливу зацікавленість учасників навчань викликало виконання оперативних дій під час відпрацювання третього навчального етапу. Згідно з тактичним задумом, зіткнулось два пасажирських автобуси. Внаслідок зіткнення основні евакуаційні виходи одного з автобусів заблокувалися, відбулася розгерметизація паливного баку. Площа розливу палива становила 30 кв. м. На момент прибуття пожежно-рятувальних підрозділів вогнем було охоплено всю площу розливу. Існувала загроза життю та здоров`ю пасажирів, виникла небезпека розповсюдження вогню на інший автобус. Отже, на третьому етапі курсанти вчились гасити пожежу та рятувати потерпілих; організовувати роботу оперативного штабу на пожежі.
    На четвертому етапі курсанти відпрацьовували ліквідацію надзвичайної ситуації, яка виникла в результаті розгерметизації ємності по зберіганню кінцевого продукту регенерації метану.
Після відпрацювання всіх навчальних етапів було підведено підсумки тактико-спеціальних навчань та обговорено основні недоліки, які мали місце під час їх проведення.

 

Факультет пожежно-рятувальної діяльності.

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10