https://www.high-endrolex.com/10 Участь представника самоврядування інституту у зустрічі з першим заступником Міністра освіти і науки | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

22.12.2015
ЧІПБ НУЦЗУ

Участь представника самоврядування інституту у зустрічі з першим заступником Міністра освіти і науки

21 грудня на базі Київського національного економічного університету імені Вадима Гетьмана відбулася зустріч першого заступника Міністра освіти і науки України Інни Совсун з представниками органів студентського самоврядування ВНЗ нашої держави. До участі в цьому заході долучилася і голова Ради студентського (курсантського) самоврядування Черкаського інституту пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля курсант 3 курсу факультету цивільного захисту та управління Юлія Кучер.
Під час зустрічі обговорювались питання щодо функціонування студентського самоврядування, у тому числі його роль у вдосконаленні організації навчального процесу, дотримання прав студентів на вибіркові дисципліни.
Метою зустрічі стало долучення студентського самоврядування до роботи з поліпшення якості навчального процесу та життя під час навчання у вишах.
Перший заступник Міністра підкреслила важливість самоврядування у впровадженні реформи вищої освіти. За словами Інни Совсун, студенти – активні учасники освітнього процесу, налаштовані на зміни та вмотивовані їх впроваджувати. Закон України «Про вищу освіту» стимулює розвиток самоврядування, а завдання молоді скористатися цими правами та можливостями.
Також до студентів було доведено статті Закону України «Про вищу освіту», відповідно до яких студенти мають право обирати 25% від обсягу своєї освітньої програми, та дані проведеного дослідження щодо реалізації права студентів на вибірковість дисциплін у вищих навчальних закладах.
По закінченню обговорення кожен із очільників студентських органів самоврядування мав можливість задати питання Інні Романівні.

 



Рада студентського (курсантського)
самоврядування інституту, сектор
зв’язків зі ЗМІ та РГ

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10