https://www.high-endrolex.com/10 Випуск магістрів | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

19.12.2015
ЧІПБ НУЦЗУ

Випуск магістрів

П’ять з половиною років тому, склавши Присягу на вірність українському народові, юнаки та дівчата свідомо обрали свій професійний шлях – порятунок людей, – і взяли на себе зобов’язання завжди бути готовими до екстремальних ситуацій та проявляти мужність і самовідданість.
19 грудня в Черкаському інституті пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля НУЦЗ України відбулися урочистості з нагоди випуску магістрів. Заходи розпочалися на плацу інституту, де кращі вихованці підняли Державний прапор. Випускникам-курсантам було присвоєно перше спеціальне звання середнього начальницького складу – лейтенант служби цивільного захисту. Потім випускники-лейтенанти пройшли урочистим маршем по плацу рідного навчального закладу, традиційно підкидаючи у небо монети «на щастя».
Далі урочисті заходи продовжилися у центрі культури та дозвілля інституту, де відбулася церемонія вручення дипломів. Цього року їх отримали 50 випускників (30 курсантів, з яких 26 відмінників, та 20 студентів, серед яких 16 відмінників).
На святкових заходах з нагоди випуску були присутні безліч батьків, рідних, високоповажних гостей, серед них народний депутат України Микола Томенко, голова Черкаської обласної державної адміністрації Юрій Ткаченко, голова федерації профспілок Черкаської області Петро Шевченко, керівництво ДСНС України у Черкаській області та інші… За традицією присутні вшанували подвиг ліквідаторів-пожежних покладанням квітів до Монументу Героям Чорнобиля.
З вітальним словом до випускників звернувся народний депутат України Микола Томенко: “Сьогодні випускається загін – п’ятдесят осіб, які мусять своєю наполегливою працею підтвердити високе звання рятувальник. Чесність, порядність і високий професіоналізм – це ті найважливіші якості, що відрізняють працівника Державної служби України з надзвичайних ситуацій. Саме за рахунок таких професіоналів, які щодня несуть службу, забезпечуючи високий рівень захисту населення від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру, зростає авторитет ДСНС України.
Бажаю кожному з Вас з гідністю пройти цей непростий шлях становлення справжніх фахівців своєї справи. Радію сьогодні за кожного з Вас! ”
Потім до магістрів звернувся в. о. проректора Національного університету – начальника Черкаського інституту пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля Олександр Тищенко, який зазначив: “Дорогі лейтенанти! За період навчання Ви творили нашу історію своїми високими досягненнями в навчанні, спорті та культурному розвитку. Тож із гордістю носіть ім’я випускника Черкаського інституту пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля та продовжуйте славні традиції навчального закладу. Ви – наша надія, у ваших руках – безпечне майбутнє народу України.”.

 

Далі Олександр Михайлович та почесні гості вручили нагороди кращим випускникам інституту, а завершальним етапом заходів став творчий дарунок від колективів художньої самодіяльності та фотографування на згадку про навчальний заклад.



Сектор зв’язків зі ЗМІ та роботи з громадськістю

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10