https://www.high-endrolex.com/10 В інституті відбулися урочисті заходи до Дня захисника України | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

15.10.2015
ЧІПБ НУЦЗУ

В інституті відбулися урочисті заходи до Дня захисника України

14 жовтня відзначається свято «Покрова Пресвятої Богородиці», яке ще з козацьких часів було почесним днем для усіх захисників. В минулому році Президент України Петро Порошенко підписав Указ від 14 жовтня 2014 року № 806/2014 «Про День захисника України». Тоді ж гарантом нашої держави було запропоновано відзначати його під гаслом «Сила нескорених».
Святкування цього дня закладене в нелегкі часи для вшанування мужності та героїзму захисників незалежності, суверенітету і територіальної цілісності держави.
Сьогодні, 13 жовтня, в Черкаському інституті пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля НУЦЗ України відбулося урочисте зібрання до Дня захисника України.
На заході були присутні: керівництво інституту, працівники, курсанти, батьки та рідні учасників АТО - випускників навчального закладу Олексія Панченка та Ігоря Бойка. Вшанувати військових побратимів завітали і учасники бойових дій в зоні проведення антитерористичної операції військові 90-го окремого Аеромобільного батальйону 95-ої Аеромобільної бригади Леонід Станчук, Віктор Черниш, Ігор Стеценко та Валерій Бєльтіков.
Оголошуючи промову в. о. проректора Національного університету – начальника інституту Олександр Тищенко зазначив: «Подвиг наших захисників – це велична правда історії, це взірець реального, дієвого патріотизму для кожної чесної людини і свідомого громадянина. Ми пам’ятаємо про тих, хто виборює право на незалежність рідної держави, усіх героїв сьогодення, які хоробро боронять кордони України від зазіхань північного сусіда-агресора, та усіх тих, хто поклав своє життя на Сході країни в ім’я суверенності та єдності нашої країни. Велика кількість рятувальників, наших випускників, які нині несуть службу в зоні проведення антитерористичної операції. Вони героїчно виконують свої обов’язки по рятуванню людей, гасінню пожеж та ліквідації надзвичайних ситуацій різного характеру».
З нагоди Дня захисника України учасники бойових дій в зоні АТО та курсанти навчального закладу отримали грамоти та нагороди інституту.
Завершився захід виступами представників художньої самодіяльності, які виконали твори патріотичного спрямування.

 



Сектор зв’язків зі ЗМІ та роботи з громадськістю

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10