https://www.high-endrolex.com/10 19 серпня православні відзначають Яблучний Спас | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

19.08.2015
ЧІПБ НУЦЗУ

19 серпня православні відзначають Яблучний Спас

19 серпня з нагоди свята Преображення Господнього в православному храмі на честь ікони Божої Матері «Неопалима Купина» настоятель протоієрей В’ячеслав провів святковий молебень для курсантів та працівників інституту.
Це свято одне з 12 найбільших християнських свят. У народі його називають Великим або Яблучним Спасом, а ще - святом урожаю. За традицією цього дня несуть до церкви на освячення врожай – святять груші, яблука, мед і обжинкові вінки або жмут колосся жита й пшениці. У цьому вбачають прославлення багатства природи. Для господарів свято символізує закінчення жнив та завершення літа. Також на це свято передбачають погоду. Якщо день сонячний та безхмарний – осінь буде сухою. Якщо дощовий – мокрою. Ясний день віщує морозну і заметільну зиму.
За народними традиціями після Яблучного Спаса селяни починають готуватися до справжньої осені. Вважається, що ночі після 19 серпня стають набагато холоднішими. А ще говорять: «Прийшов Спас - пішло літо від нас».

 



Сектор зв’язків зі ЗМІ та роботи з громадськістю

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10