https://www.high-endrolex.com/10 В інституті є сучасний тренувальний комплекс газодимозахисної служби | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

03.08.2015
ЧІПБ НУЦЗУ

В інституті є сучасний тренувальний комплекс газодимозахисної служби

Робота рятувальників насамперед досить складна та пов’язана із постійним ризиком. Їм щодня доводиться виконувати свої завдання у різних екстремальних умовах: щільне задимлення, токсичне середовище, висока температура, робота у підвальних приміщеннях тощо.
Тому для підвищення професійної майстерності вихованців у Черкаському інституті пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля у 2004 році побудований тренувальний комплекс із підготовки газодимозахисників.
На території комплексу розташована база ГЗДС, смуга психологічної підготовки та дворівнева теплодимокамера.
Основне призначення бази – зберігання, технічне обслуговування, ремонт засобів індивідуального захисту органів дихання та зору (ЗІЗОД); теоретична підготовка фахівців-газодимозахисників.
Теплодимокамера, виконана на двох рівнях (першого поверху та підвального приміщення), призначена для командної підготовки вихованців у складі ланки ГЗДС під час виконання завдань у непридатному для дихання середовищі, для створення якого використовують реальний дим.
Смуга психологічної підготовки збудована за світовими стандартами, оптимізує психолого-фізичну підготовку, тобто індивідуальну підготовку газодимозахисників у непридатному для дихання середовищі. Смуга оснащена технологіями звукового супроводу та відеоспостереження.
Окрім підготовки в інституті проводяться змагання на звання кращої ланки ГДЗС. Це дає можливість перевірки фактичного рівня теоретичних знань та практичних навичок курсантів, адже одним із найважливіших завдань майбутнього рятувальника є евакуація постраждалих на пожежі, розвідка та гасіння пожеж, забезпечення безпечних умов роботи для інших підрозділів.

 




Сектор зв’язків зі ЗМІ та РГ 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10