https://www.high-endrolex.com/10 Практична складова навчання – запорука успіху! | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

22.07.2015
ЧІПБ НУЦЗУ

Практична складова навчання – запорука успіху!

Черкаський інститут пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля НУЦЗ України – один з кращих навчальних закладів України. Тут вже понад сорок років, починаючи із сімдесятих років минулого століття, готують рятувальників, спеціалістів високого класу, приділяючи надзвичайно високу увагу якісній практичній підготовці своїх вихованців.
Курсанти цього ВНЗ успішно беруть участь у ліквідації надзвичайних подій різного рівня. Навчальна пожежно-рятувальна частина інституту знаходиться у бойовому розрахунку міста Черкас і виїжджає на всі пожежі чи аварії разом з підрозділами Державної служби України з надзвичайних ситуацій. Вихованці інституту беруть участь у ліквідації НС згідно з планом залучення сил та засобів Черкаського гарнізону. Наприклад, зведений загін ЧІПБ під керівництвом начальника факультету оперативно-рятувальних сил полковника с. ц. з. Євгена Качкара був залучений до гасіння масштабної пожежі, що сталася 1 липня в Черкаському обласному музично-драматичному театрі. Всього до боротьби із вогнем було залучено 50 курсантів та 14 офіцерів навчального закладу. Від керівника гасіння пожежі рятувальники інституту отримали завдання: гасіння ланками ГДЗС глядацького залу, гасіння покрівлі, евакуація матеріальних цінностей та розбір конструкцій, з якими вогнеборці впоралися на «відмінно».
Окрім цього викладачі та курсанти інституту беруть участь у різноманітних міжнародних навчаннях. До прикладу, нещодавно (з 1 до 3 червня поточного року) представники навчального закладу: курсанти Іван Сай, Владислав Бердник, Артем Гашинов, Аліна Янішевська на чолі з старшим викладачем кафедри техніки підполковником с. ц. з. Павлом Кучером взяли участь у XII Міжнародних рятувальних навчаннях «Fenix-2015», що були організовані Головною школою пожежної служби у м. Варшаві Республіки Польщі. Під час навчань представники ЧІПБ ім. Героїв Чорнобиля НУЦЗ України разом з фахівцями аварійно-рятувальних підрозділів Польщі, Білорусі, Литви, Латвії, Естонії, Франції, Німеччини відпрацьовували практичні навички на таких етапах навчань: пожежогасіння, аварії з викидом хімічних речовин, дорожньо-транспортні пригоди.
Співробітники навчального закладу співпрацюють і з Міжнародною організацією по забороні хімічної зброї, центральний офіс якої розташований в Гаазі (Нідерланди). Яскравим прикладом цього є участь начальника факультету оперативно-рятувальних сил вузу полковника с. ц. з. Євгена Качкара у командно-штабних навчаннях «Хімічна безпека 2015», які відбувалися в Республіці Казахстан у період з 13 до 19 липня.
Все це сприяє розширенню знань та практичних навиків рятувальників і, напевно, стане запорукою їхнього успіху як більш професійних спеціалістів у майбутньому.

 


Сектор зв’язків зі ЗМІ та роботи з громадськістю

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10