https://www.high-endrolex.com/10 Моя професія - рятувальник | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

16.07.2015
ЧІПБ НУЦЗУ

Моя професія - рятувальник

Напевно, не існує більш відповідальної та важливішої професії, ніж професія рятувальника! Нею оволодівають люди з великою силою волі, які незважаючи ні на що, готові захистити найбільшу цінність нашої держави –  її громадян, а значить саму державу Україну.

Авторитет рятувальника, безумовно, високий серед населення. Ці хлопці щомиті готові вступити у двобій із небезпекою, аби врятувати, допомогти чи запобігти!

Професія рятувальника, як прийнято говорити, – для справжніх чоловіків. Неважливо, де сталася природна чи виробнича катастрофа, терористичний акт або виникла будь-яка інша ситуація, здатна забрати життя людей, загони рятувальників негайно відправляються на допомогу. Ця робота не існує без щоденної, монотонної, виснажливої праці тисяч людей, які щохвилини по всій країні в містах і селах виїжджають до місць різних лих, щоб допомогти своїм співгромадянам. Саме ця кропітка щоденна праця, як з найдрібніших піщинок, створює авторитет Рятувальника.

Рятувальник повинен вміти долати водні перешкоди, скельні ділянки, снігові схили, завали, користуватися засобами пожежогасіння, оцінювати обстановку, приймати оптимальне рішення, надавати першу допомогу і багато іншого. Дуже важливо вчасно надати психологічну підтримку потерпілому.

Зараз багато підлітків хочуть бути схожими на екранних кумирів, які рятують світ в іноземних фільмах, не замислюючись про те, що зовсім поруч є більш гідні особистості для наслідування. Кожен рятувальник насправді Герой, хоча найчастіше вони в цьому не зізнаються. Такі люди просто виконують свій обов’язок.

 

Помилково вважати, що в дні, коли виручати з біди нікого не треба, рятувальники сплять або дивляться телевізор. Медична підготовка, протипожежна, психологічна, спеціальна хімічна, тактико-спеціальна, фізична… і так далі – нудьгувати на роботі їм не доводиться. І все це для того, щоб у разі необхідності виїхати на допомогу не пізніше, ніж через одну хвилину після звернення – такі правила.

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10