https://www.high-endrolex.com/10 Якісне навчання із залученням сучасних технологій | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

13.07.2015
ЧІПБ НУЦЗУ

Якісне навчання із залученням сучасних технологій

Сучасні технології у сфері освіти виступають одним із провідних факторів якісного навчання вихованців Черкаського інституту пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля НУЦЗ України.

Для найбільш точного проведення занять із фахових дисциплін в інституті є сучасна матеріальна база. Аудиторія віртуального моделювання та проведення ділових ігор, а також комплекс з підготовки керівника ліквідації НС є невід'ємною частиною навчального процесу та підготовки висококваліфікованих спеціалістів рятувальної справи.

Аудиторія віртуального моделювання та проведення ділових ігор використовується для викладання профільних дисциплін з пожежної профілактики. Технічні рішення, використані в аудиторії, сприяють проведенню активних форм занять і дозволяють максимально задіяти кожного курсанта в учбовому процесі.

Переважна більшість занять проводяться з використанням інтерактивної дошки. Викладач в процесі заняття має можливість демонструвати фото і відео матеріалів, у будь-який момент часу звертатися до електронної бази технічних нормативних правових актів, користуватися довідковою інформацією, при цьому всі його дії зберігаються в пам'яті комп'ютера, існує можливість їх повторного перегляду. Після закінчення заняття курсант має можливість зберегти отриману інформацію в електронному вигляді.

Аудиторія віртуального моделювання дозволяє використовувати програмне забезпечення для моделювання дій з перевірки протипожежного стану промислових, громадських та інших об’єктів. Також проводиться моделювання процесів розвитку пожежі, небезпечних факторів від неї та поведінки людей під час евакуації з таких будівель. Використання аудиторії дозволяє не лише наблизити курсантів та студентів до практичної діяльності, але і максимально їх зацікавити, вводячи елементи ігрового моделювання.

Технічне обладнання аудиторії дозволяє проводити он-лайн конференції, вебінари та організовувати дистанційне навчання.

Аудиторія обладнана сучасними технічними засобами навчання, а саме:

- інтерактивною дошкою;

- мультимедійними проекторами;

- системою відеоконференції;

- персональними комп’ютерами;

- бездротовим доступом до мережі Інтернет.

Комплекс з підготовки керівника ліквідації НС використовується для отримання курсантами теоретичних знань та набуття практичних навичок з організації гасіння пожеж та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій природного та техногенного характеру.

Комплекс складається з модуля теоретичної та модуля практичної підготовки. В модулі теоретичної підготовки курсанти отримують знання з особливостей виникнення, розвитку пожеж та надзвичайних ситуацій, визначення необхідної кількості сил та засобів, вивчення тактичних можливостей пожежно-рятувальних підрозділів, вибору оперативних дій пожежно-рятувальних підрозділів для ліквідації НС та гасіння пожеж, вивчення оперативно-тактичної характеристики об’єктів, будівель, споруд тощо. Отримані знання відпрацьовуються в модулі практичної підготовки.

Модуль практичної підготовки представлений у формі комп’ютерного класу на 15 робочих місць.

В комплексі використовується сучасне інформаційне забезпечення та технічні засоби (інтерактивні дошки), які дозволяють моделювати пожежі та надзвичайні ситуації на різних об’єктах, визначати їх параметри, проводити розрахунки необхідних сил та засобів для їх ліквідації, складати схеми розташування сил та засобів.

Поєднання модулів практичної та теоретичної підготовки дозволяє проводити ділові ігри та групові вправи для відпрацювання організації гасіння пожеж та ліквідації надзвичайних ситуацій з додатковим психологічним навантаженням.

 

 

 

                                                                                  Сектор зв’язків зі ЗМІ та РГ

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10