https://www.high-endrolex.com/10 Богатир-рятівник 2015 | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

23.05.2015
ЧІПБ НУЦЗУ

Богатир-рятівник 2015

23 травня у Черкасах на розважально-оздоровчому комплексі «Бочка» відбулися змагання «Богатир-рятівник 2015». Це спортивно-розважальне шоу, організоване Черкаським інститутом пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля Національного університету цивільного захисту України, проводилося восьмий раз поспіль та є улюбленим заходом не лише для рятувальників, а й для жителів міста.
З вітальним словом до спортсменів звернулися: народний депутат України, віце-президент Національного олімпійського комітету Микола Томенко, заступник голови Черкаської обласної державної адміністрації Віталій Коваль, головний суддя змагань багаторазовий чемпіон світу з богатирського багатоборства у складі збірної України, майстер спорту України міжнародного класу з пауерліфтингу Віктор Юрченко та виконуючий обов’язки проректора Національного університету – начальника Черкаського інституту пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля НУЦЗ України Олександр Тищенко. У своєму виступі Олександр Михайлович зазначив: «Спорт – невід’ємна частина життя сучасної людини! Професія рятувальника потребує величезної фізичної витривалості та спортивної сили духа. Я впевнений, що кожен із учасників покаже високий рівень спортивної майстерності, доб’ється певних спортивних результатів та переможе найсильніший».
На заході також були присутні діти з Кропивнянського дитячого будинку (Золотоніський район Черкаської області), якими опікується інститут.
Учасники змагань, серед яких 2 збірні команди факультетів ЧІПБ та спортсмени Управління ДСНС України у Черкаській області показали неабиякі уміння, силу та жагу до перемоги.
Силачі Черкащини підіймали трьохсоткілограмове колесо та два газових балони загальною вагою 130кг, перетягували канатом пожежний автомобіль та виконували інші завдання надзвичайної важкості.
У ході напруженої боротьби переможцем змагань стала збірна команда факультету оперативно-рятувальних сил та факультету пожежної безпеки ЧІПБ, другими стали богатирі Управління ДСНС у Черкаській області, бронзу завоювала збірна команда факультету цивільного захисту та управління і факультету техногенної безпеки та охорони праці інституту.
Також був обраний найсильніший богатир року, ним став Олександр Лісний.
Після напружених змагань всі охочі мали змогу підкріпити свої сили, відвідавши смачної каші на березі Дніпра.

 

 




Сектор зв’язків зі ЗМІ та роботи з громадськістю

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10