https://www.high-endrolex.com/10 Майбутні рятувальники гасили умовну пожежу у спортивному комплексі | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

13.12.2014
ЧІПБ НУЦЗУ

Майбутні рятувальники гасили умовну пожежу у спортивному комплексі

12 грудня в рамках VI Міжнародної науково-практичної конференції «Теорія і практика гасіння пожеж та ліквідації надзвичайних ситуацій», що проходила в Черкаському інституті пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля НУЦЗ України були проведені тактико-спеціальні навчання за темою «Організація гасіння пожежі та проведення рятувальних робіт у спортивних та фізкультурно-оздоровчих спорудах».
Навчання носили тренувальний характер. За задумом під час відкриття спартакіади з пожежно-прикладного спорту внаслідок використання піротехнічних засобів виникло займання горючих матеріалів тимчасово змонтованої сцени в приміщенні манежу спортивного комплексу.
На першому етапі, що проходив на базі комплексу підготовки керівника ліквідації надзвичайної ситуації, майбутні фахівці були ознайомлені із тактичним задумом та у формі ділової гри відпрацювали навички з організації керівництва оперативними діями пожежно-рятувальних підрозділів при гасінні умовної пожежі. Другий етап був проведений на базі спортивного комплексу інституту і передбачав практичне відпрацювання умінь ведення розвідки, вибору вирішального напрямку, зосередження та розташування необхідної кількості сил та засобів для ліквідації пожежі. Окремим етапом навчань було відпрацювання умінь щодо проведення рятувальних робіт людей із висот з використанням рятувального обладнання.
Загалом у навчаннях були задіяні 85 курсантів, 20 викладачів інституту. На навчаннях працювало 6 одиниць техніки.
Уміння та навички майбутніх фахівців пожежно-рятувальної справи формуються лише при вдалому підкріпленні теоретичних знань практикою. Тому невід’ємною складовою навчально-виховного процесу в Черкаському інституті пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля є його практична спрямованість, де в умовах, максимально наближених до реальних, формуються вміння та навички майбутніх рятувальників.

 



Кафедра пожежної тактики та аварійно-рятувальних робіт,
сектор зв’язків зі ЗМІ та роботи з громадськістю

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10