https://www.high-endrolex.com/10 В інституті пройшла VI Міжнародна науково-практична конференція «Теорія і практика гасіння пожеж та ліквідації надзвичайних ситуацій» | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

13.12.2014
ЧІПБ НУЦЗУ

В інституті пройшла VI Міжнародна науково-практична конференція «Теорія і практика гасіння пожеж та ліквідації надзвичайних ситуацій»

12 та 13 грудня на базі навчального закладу проходила VI Міжнародна науково-практична конференція «Теорія і практика гасіння пожеж та ліквідації надзвичайних ситуацій». Участь у роботі конференції взяли представники Республіки Білорусь, Республіки Литва, Болгарії, Грузії та відомчих навчальних закладів і науково-дослідних установ ДСНС України та МОН України.
Всього у роботі конференції взяли участь 412 науковців, серед яких більше 20 докторів наук і 107 кандидатів наук.
На пленарному засіданні проректор Національного університету – начальник Черкаського інституту пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля генерал-майор служби цивільного захисту Василь Миколайович Андрієнко привітав учасників із початком заходу та зазначив: «Пріоритетним завданням ДСНС України є попередження та ліквідація надзвичайних ситуацій. Успішне виконання цього завдання неможливе без наукових пошуків у напрямі розробки ефективних технологій запобігання та ліквідації надзвичайних ситуацій, глибокого вивчення всіх складних процесів і взаємодій, які супроводжують стихійні лиха та техногенні катастрофи».
За допомогою прямого відеозв’язку учасники конференції мали змогу почути привітання і доповіді професора Гродненського державного аграрного університету Республіки Білорусь Валентина Потєхи та представників Союзу чорнобильців Грузії Гурама Балачівадзе і Джамбула Джикії.
Робота конференції проходила у чотирьох секціях: «Реагування на надзвичайні ситуації, пожежі та ліквідація їх наслідків», «Розвиток та застосування засобів цивільного та протипожежного захисту», «Фізико-хімічні процеси, чинники їх виникнення та моделювання в умовах пожеж і надзвичайних ситуацій», «Методи та засоби навчання як елементи системи забезпечення техногенної та пожежної безпеки».
В цілому конференція відбулася на високому професійному рівні, усі доповіді були цікавими і змістовними. Після кожної доповіді відбувалася жвава дискусія між науковцями, до якої залучалися також учасники з інших країн.

 




Сектор зв’язків зі ЗМІ та роботи з громадськістю

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10