https://www.high-endrolex.com/10 В гостях у вогнеборців | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

24.10.2014
ЧІПБ НУЦЗУ

В гостях у вогнеборців

23-24 жовтня відбулося знайомство студентів 1-го курсу Черкаського інституту банківської справи з особливостями підготовки суспільно важливої та необхідної професії пожежного-рятувальника, яку здобувають вихованці Черкаського інституту пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля.
Знайомство гостей з історією розвитку пожежної охорони Черкащини та становлення навчального закладу розпочалося з народного музею інституту та було продовжене у центрі культури та дозвілля і комплексі з моделювання та ліквідації надзвичайних ситуацій. Та особливу відмінність у підготовці фахівців служби цивільного захисту гості інституту відчули відвідавши базу газодимозахисної служби, де всі бажаючі мали можливість пройти по психолого-тренувальній смузі. Захоплюючим, для студентів цивільного вузу, став похід до навчальної пожежно-рятувальної частини інституту, де було продемонстровано збір чергового відділення частини за сигналом «Тривога», одягання бойового одягу та роботу кінологічних розрахунків, проведено навчання правилам гасіння умовної пожежі порошковими вогнегасниками.
Пізніше працівниками кафедри цивільного захисту та медицини катастроф було проведено навчання з правилами проведення реанімації на фантомі «Максим». Після чого вихованці кафедри спеціальної та фізичної підготовки продемонстрували способи саморятування з вікна 3-го поверху навчальної вежі, підняття у вікно 3-го поверху штурмовою та 3-х колінною драбиною.
Гості навчального закладу залишилися під враженням особливості підготовки фахівців пожежно-рятувальної служби та вдячними співробітництву з навчальним закладом.

 




Інспектор ВСГ та ВР
ст. лейтенант с.ц.з. Олена Борсук

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10