https://www.high-endrolex.com/10 Вклонилися героям… | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

24.10.2014
ЧІПБ НУЦЗУ

Вклонилися героям…

23 жовтня делегація інституту у складі декана факультету техногенної безпеки та охорони праці Олени Сергіївни Алексєєвої, заступника начальника відділу соціально-гуманітарної та виховної роботи Галини Вікторівни Жидільової, начальника ад’юнктури підполковника служби цивільного захисту Марії Анатоліївни Куценко, студентського активу факультету техногенної безпеки та охорони праці і ад’юнктів побувала у Центральному музеї Державної прикордонної служби України, який розташований у Навчальному центрі підготовки молодших спеціалістів в селі Оршанець.
7 жовтня Президент України Петро Олексійович Порошенко присвоїв Навчальному центру ім’я славетного керівника генерал-майора Ігоря Момота, який загинув на Луганщині під час антитерористичної операції.
Візит делегації був спрямований на те, щоб показати вихованцям інституту всю велич безсмертного подвигу прикордонників у роки Великої Вітчизняної війни та у сьогоднішній час – по обороні кордонів нашої Батьківщини, доторкнутися душею до великої історії творення прикордонної служби та її традицій, вклонитися героям – прикордонникам, які загинули в боях та під час спецоперацій.
Знайомство з експозиціями музею на високому професійному рівні провела екскурсовод Тамара Василівна Наталевич, яка з глибокими національно-патріотичними почуттями торкнулася душі кожного.
Екскурсійна поїздка стала можливою за сприяння начальника Центрального музею кандидата історичних наук Олександра Максимовича Філя та заступника начальника Центрального музею з наукової роботи – головного зберігача фондів кандидата історичних наук Валерія Євгенійовича Вишневського.
Після екскурсії в музеї делегація мала змогу оглянути територію Навчального центру, де студенти та ад’юнкти поклали квіти до пам’ятника прикордоннику та вшанували хвилиною мовчання пам’ять всіх, хто не повернувся з рубежів країни.

 




«Спасибі Вам, що в лицемірстві світу
Ви пам’ятаєте обов’язок святий:
Народу лиш по совісті служити,
Єдину Україну на кордонах боронить... »
 

 

Декан факультету ТБ та ОП
Олена Сергіївна Алексєєва,
Заступник начальника відділу СГ та ВР
Галина Вікторівна Жидільова,
Сектор зв’язків зі ЗМІ та роботи з громадськістю

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10